Home

Heembouw realiseert nieuwe productielocatie voor Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam

Hordijk Verpakkingen gevel artist impression

In opdracht van Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam realiseert Heembouw een nieuwe productielocatie aan de Daalderweg in Zaandam. Heembouw en Hordijk sloten hiervoor onlangs een overeenkomst. Het nieuwe bedrijfspand is ontworpen door het eigen architectenbureau van Heembouw, Heembouw Architecten, en omvat een hal van in totaal 22.500 m2 met een kantoor van circa 1.300 m2. De locatie aan de Daalderweg ligt tegenover de reeds bestaande productielocatie van Hordijk.

Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam ontwerpt en produceert al decennialang kunststof verpakkingen voor verschillende bedrijfstakken in binnen- en buitenland en heeft zich gespecialiseerd in verpakkingen voor voedingsmiddelen. Het bedrijf maakt een sterke groei door. De nieuwe huisvesting zorgt voor een uitbreiding van de reeds aanwezige capaciteit aan de Daalderweg en Westzanerdijk in Zaandam.

Hordijk Verpakkingen gevel

Het ontwerp van Heembouw Architecten kenmerkt zich door een uitkragend kantoorvolume aan de zuid-oost hoek van het pand, pal langs de kanaalkade én met prachtig uitzicht over het naastgelegen Noordzee-kanaal. Door ter plaatse van de zuidgevel de grote glasoppervlakten terug te leggen in de gevel, ontstaat een breed overstek én een balkon. Energetische voordelen worden zo gecombineerd met de mogelijkheid tot een frisse neus én een fantastisch uitzicht. De felrode kleur zorgt, in contrast met het zwart-grijze volume, voor een stoere no-nonsense uitstraling en geeft zo aan de buitenzijde al een voorproefje van het bedrijf Hordijk.

Heembouw is inmiddels gestart met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de productielocatie is in juni 2020.