Home

Laatste update: 10-2-2017, 13.30 u

Wel een mooi moment om rond te lopen in het Holland Paviljoen, waar de kleuren en geuren van al het hollandse groenten en fruit jetegemoet komen. Op de stand van onze klant Staay Food Group loopt het al aardig vol. De mannen van Simacan zijn inmiddels ook gearriveerd en hebben hun plek in onze stand ingenomen. Straks om 12.00 uur een feestelijk moment, maar daar later meer over.

Fruit Logistica Heembouw Messe Berlin Berlijn

Lunchlezingen

Lunchlezingen over de Heembouw mobiliteitsscan en het connected DC trokken weer heel wat bekijks en een aandachtig gehoor. Onder hen een delegatie van de GRNR: Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, waarvan voorzitter Volbregt Smit straks met commercieel directeur Rinus Verhey de symbolische handtekening zet onder de overeenkomst voor 12 hectare. Het wordt al lekker druk op de beurs, en ook in onze stand is de nodige reuring.

Fruit Logistica 2017 Rob Schuurbiers
Fruit Logistica 2017 stand Heembouw Reijerwaard Rinus Verhey
Fruit Logistica 2017 stand Heembouw 3D printer VR bril

Prima eerste beursdag

De eerste beursdag is nog niet voorbij, maar we kunnen al terug kijken op een prima dag. Begon wat aarzelend, maar vanaf moment lunchlezingen werd het druk in en om onze stand. Met een aantal interessante gesprekken die zeker een vervolg gaan krijgen; top! Mooi ook om alle reacties te zien op de ondertekening van de overeenkomst met GRNR voor een kavel van 12 hectare op Nieuw Reijerwaard. Straks een eerste rondje over de rest van de beurs maken; hebben Holland Paviljoen al beetje leren kennen, maar er zijn nog heel wat hallen te gaan. Zere voeten, dat wel..

Fruit-Logistica-2017-stand-Heembouw-Reijerwaard-Rinus-Verhey
Fruit Logistica 2017 beeld beurs
Fruit Logistica 2017 stand Heembouw Holland Paviljoen

Filmpje!

Collega Sven van Balen en Simacan's Rob Schuurbiers zijn net gefilmd door een crew die namens Maersk Line bezig is opnamen te maken van exposanten op de Fruit Logistica. Filmpje is bestemd voor de Maersk Line website. Sven en Rob werd gevraagd waarom hun organisaties, respectievelijk Heembouw en Simacan, op de Fruit Logistica staan en wat er zo "exciting" is aan de beurs (opnamen waren in het Engels). Sven en Rob waren eensluidend in hun antwoord: "omdat hier onze klanten zijn". We zijn benieuwd hoe de mannen het op de film ervan af brengen; voor de camera zag het er in elk geval goed uit.

Fruit Logistica 2017 opname filmpje Maersk Line
Fruit Logistica 2017 opname filmpje Maersk Line
Fruit Logistica 2017 opname filmpje Maersk Line

Klaar voor dag twee

We staan klaar voor dag twee van de Fruit Logistica. Gisterenavond nog wat van deze mooie stad gezien, waaronder de Brandenburger Tor. Gezien dat de huis-en-huisbladen in Barendrecht uitgebreid stil staan bij de gisteren gesloten overeenkomst voor de 12 hectare op Nieuw Reijerwaard. Het belooft een drukke dag te worden, wij zijn er klaar voor!

Fruit Logistica 2017 Brandenburgertor
Fruit Logistica 2017 start dag 2
Fruit Logistica 2017 op de stand start dag 2

Nieuwsgierig naar VR-belevingen ultimaker

Van veel van onze projecten maken we een VR-filmpje waarmee onze klanten echt kunnen beleven hoe hun nieuwe huisvesting eruit gaat zien. We hebben een aantal VR-brillen naar de Fruit Logistica meegenomen, die de nieuwsgierigheid van de beursbezoekers oproepen. We laten ze zien hoe wij onze gebouwen op deze manier presenteren. Ook de ultimaker kan zich in veel belangstelling verheugen. We zijn vanochtend gestart met het printen van de Brandenburger Tor, benieuwd naar het eindresultaat. Ondertussen is het ook in de stand aardig druk, en worden er veel gesprekken gevoerd.

Fruit Logistica 201 VR beleving
Fruit Logistica 2017 ultimaker aan het printen
Fruit Logistica 2017 drukte in de stand

Dagelijkse lunchlezingen op de stand

Net de lunchlezingen achter de rug. Elke beursdag geven we een presentatie over de mobiliteitsscan en het connected DC. Collega Suzan Buter vertelt hoe de mobiliteitsscan, ontwikkeld met Simacan, inzichtelijk maakt wat de meest optimale locatie is voor een logistiek dienstverlener om zich te vestigen. Daarna is het de beurt aan Rob Schuurbiers van Simacan, die het connected DC presenteert, ook een gezamenlijke ontwikkeling van Heembouw en Simacan. Dit verbindt real time verkeersdata met het DC waarmee duidelijk wordt hoe laat vrachten arriveren, en zo de capaciteit van een DC optimaal benut wordt.

Fruit Logistica 2017 lunchlezing Suzan Buter

belangstelling voor lunchlezing.jpg
Fruit Logistica 2017 lunchlezing Rob Schuurbiers Simacan

Laatste uurtje dag twee

Dag twee van de fruit Logistica zit er bijna op. We kijken terug op een goede beursdag, veel afspraken, nieuwe contacten. De ultimaker heeft zijn Brandenburger Tor in miniatuur af.

Fruit Logistica 2017 ultimaker print Brandenburgertor

Groot en kleurrijk

3.000 bedrijven uit 86 landen presenteren zich op de Fruit Logistica. Onmogelijk om alles te zien, maar als je een rondje loopt daar wat hallen, krijg je een aardige indruk van wat er hier allemaal te zien is. Van Italiaanse kok Mario die verse pesto staat te maken van basilicum tot de promotie van peren; mooie strakke stands, een onafzienbare rij kleine stands uit China met rondom 1 product (veel gember), veel kleurrijk fruit, mooie aankleding van stands met fruit en groenten.

Fruit Logistica 2017 impressie beurs italiaanse kok
Fruit Logistica 2017 impressie beurs
Fruit Logistica 2017 impressie beurs overzicht
Fruit Logistica 2017 standdecoratie

Derde en laatste beursdag

Onze laatste beursdag op de Fruit Logistica is begonnen. De beurs opent om 09.00 uur, en het eerste uur is vrij rustig. Geeft prima gelegenheid bij mede exposanten langs te gaan en elkaars business beter te leren kennen.

Fruit Logistica 2017 uitleg op stand docccontrol

DOCC CONTROL

Een van de meest recente innovaties die we op onze stand laten zien, is de app DOCC CONTROL.Deze app maakt het beheer van een gebouw efficiënter en gebruiksvriendelijker maakt.Is er een gebrek of tekortkoming in het pand, dan wordt dit via de DOCC CONTROL app op de i-pad of smartphone, snelen gemakkelijk gemeld bij de betrokken leverancier.Op de gebouw-plattegrond is direct te zien, waar het probleem of storing zich bevindt. De partij die actie moet ondernemen, krijgt meteen alle relevante gegevens door en kan actie ondernemen.

Fruit logistica 2017 plattegrond docccontrol

Voedselbank

Voor deze beurs zijn enorme hoeveelheden vers fruit en groenten aangevoerd; om tentoon te stellen, stands mee aan te kleden of om uit te delen. Allemaal prima voedsel en om te voorkomen dat dit aan het einde van de beurs weggegooid wordt, stelt de Messe vanmiddag haar deuren open voor de voedselbanken van Berlijn.

Fruit Logistica 2017 impressie beurs veel fruit

Ondertussen...

Ondertussen blijft het lekker druk op onze stand. De variëteit aan tools die we op onze stand laten zien, trekken ook op deze op zich rustige laatste beursdag, de aandacht.

Fruit logistica 2017 dag 3 drukte op stand
Fruit logistica 2017 drukte op stand foto 2