Home

Respect, hoeveel energie jij hebt en uitdraagt. Wat is jouw geheim?

Mijn eerste zestien jaar heb ik doorgebracht in de Achterhoek. Gepokt en gemazeld in de cultuur van zelfstandigheid door bijvoorbeeld uren lang op een bus te moeten wachten. Het noaberschap in de agrarische samenleving is groot, de buurt doet alles voor elkaar. En met trots herken ik dat verbindende ook in mezelf. Ik werk graag samen en help graag. Een echte doener, zo zie ik mezelf ook.

Ik ben gevormd door zelf met de voeten in de klei te staan en haal mijn schouders niet op voor het zelf te moeten doen. Bij mijn eerste baan deed ik echt alles zelf, van medewerkers in een bus rondrijden naar projecten, calculeren en begroten tot aan het bestellen van de materialen. Die ervaring heeft gezorgd voor respect. Ik bind als ik klaar ben met mijn taak geen strik er omheen, maar ben betrokken tot de laatste stap. Met die gedachte doe ik nog steeds met plezier mijn werk.

Sinds 2005 werk ik bij Heembouw, waar ik op ons hoofdkantoor in Roelofarendsveen ben begonnen als werkvoorbereider/calculator. Inmiddels zit ik al een aantal jaar in de rol van plancoördinator bij Heembouw Kantoren in Rotterdam. Ik hoef voorlopig niet anders, het is een senior rol waar ik mij goed bij voel. Als een van de ‘oldies’ deel ik mijn ervaring en kennis met collega’s. Daar ligt mijn kracht, ik ‘zweef’ over de afdeling door met mijn kennis boven de projecten te hangen.

Wie Milena zo ratelend van enthousiasme hoort praten, krachtig en vol levenslustig, denkt: die is nog hartstikke jong! Ben jij de ‘golden oldie’ van Heembouw?

Zo voelt het in ieder geval niet! Ik ben en denk jong, dat heeft niets met mijn leeftijd te maken. Ik moest wel even slikken toen er binnen de organisatie een podium gecreëerd werd voor Young Heembouw, de jonge Heembouwers tot en met 35. Ik voelde me best oud. Inmiddels begrijp ik de issue en is het in het belang voor de jonge garde om ook met elkaar kennis te delen en vakbekwaamheid bij hun eigen generatie te halen.

Toch, ik houd ervan om te mengen, jong met oud. Als ik meer vrije tijd ga krijgen, dan zou ik vrijwilligerswerk gaan doen voor en met ouderen. Het lijkt me heerlijk om hun levensverhalen te horen, soms gezeur maar meestal leerzaam en met een goeie lach.

Planontwikkelaar en innovatiecoach Milena van Wijk: “Heembouw maakt volop tijd voor je eigen ontwikkeling. Ik doe wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.”

Ooit begin ik een oude wagen club. Een soort Geer en Goor, maar dan anders.

Milena

Hoe ben je als moeder?

Mijn jongens, inmiddels tien en dertien, vinden mij een leuke moeder. Ik ben niet streng en doe graag leuke, gezellige dingen met ze. Gek genoeg ben ik in mijn werk heel planmatig, maar is het mijn man die de structuur binnen ons gezin heeft aangebracht. Bij mijn eigen kinderen komt er toch gevoel bij en vind ik structuur opeens moeilijk. Zeven dagen per week thuis zitten als moeder is niet mijn ding. Ik heb uitdaging nodig en die vind ik hier op kantoor. Thuis ben ik net zo energiek. Niet strikt, wel overtuigend. Ik zorg voor een plek waar ze zélf willen zijn.

 

Een routinier in het vak, een oersterke vrouw, langs de wegen van plezier en doorzettingsvermogen gegroeid tot een échte Heembouwer. En ook zo divers, want je bent sinds kort innovatiecoach?

Collega Koen de Bruin ging stoppen met deze functie en vroeg mij om het stokje over te nemen. Ik houd van nieuwe dingen, ik begeleid en enthousiasmeer graag mijn omgeving. Dat bracht mij in deze functie. Ik ga er samen met het innovatieteam voor zorgen dat er nog meer ideeën gedeeld worden, door laagdrempeligheid te creëren en de innovatiereactor die we inzetten, nog zichtbaarder te maken.
De reactor is een belangrijke tool om de ideeën waar we mee bezig zijn, in beeld te brengen en daarin aan te geven in welke fase een idee of innovatie zich bevindt. Het is bijzonder om te zien hoeveel ideeën er al zijn. En soms heb je wel honderd ideeën nodig om één goede uit te voeren. Daarom moet eigenlijk elke collega zijn of haar creativiteit en innovatiebehoeften met ons delen. Die vrijheid heb je bij Heembouw.

 

Altijd willen delen, alles willen doen: haar uitdaging.

Van mijn zus heb ik een wijze boodschap meegekregen; weet wat je aan kan en regel wat je nodig hebt. Zorg vooral dat je niet slecht bent voor jezelf en je omgeving. Met die wijsheid ben ik gaan leren de hulpvraag te stellen. En doe ik nu de dingen waar ik goed in ben en leuk vind. Ik ben Heembouw dankbaar dat er tijd gemaakt wordt voor je eigen ontwikkeling. Het is een georganiseerde organisatie waar ik nog dagelijks mijn ei kwijt kan.
Daarbij, ik zie nog genoeg mogelijkheden om verder te groeien. Mijn droom? In Rotterdam een hele hoge toren ontwikkelen. En met hoog bedoel ik met veel volume en zichtbaarheid. Voor mij is de sky the limit. Ooit begin ik een oude wagen club. Met z’n allen in de bus, leuke dingen doen en lol maken. Een soort Geer en Goor, maar dan anders.”

Recente vacatures