Home

Dit blog is een update van het blog uit 2016.

Een kantoor dat als een verlengstuk aansluit op uw bedrijfsvoering, volledig past bij uw wensen, en helemaal naar uw zin is. Zo’n kantoor is als bestaand vastgoed zelden te vinden, een nieuwbouw kantoor op maat is dan de beste optie. Vaak is deze maatwerk optie ook gedreven door de benodigde specifieke ruimtes voor het proces van de klant, een aantal voorbeelden hiervan zijn; R&D-, training-, laboratorium-, cleanroom- en/of productieruimtes. In een volledig nieuw ontwerp kunnen deze ruimtes in het ontwerp worden meegenomen en integraal onderdeel uitmaken van het nieuwe gebouw. Als ontwerpende bouwer is Heembouw volledig ingericht om u als klant optimaal te bedienen.

In co-creatie met de klant ontwerpen en realiseren we samen zijn ideale kantoor. Voor de klant is het natuurlijk uiterst belangrijk om gedurende dit hele traject een overzicht van de kosten te hebben. Om deze reden maken we - voordat we echt gaan ontwerpen - een overzicht van de totale stichtingskosten (STIKO). Eén van de belangrijkste onderdelen in dit overzicht - naast aankoop van de grond - zijn de bouwkosten van het kantoor. Om snel antwoord te geven op de hoofdvraag: de meeste maatwerk kantoren die wij bouwen, kosten rond de € 1.450,- per vierkante meter. Dit is uiteraard ook sterk afhankelijk van de wensen en eisen die de klant heeft.

Waar bouw ik mijn nieuwe kantoor?

De locatie van het nieuwe kantoor is enorm belangrijk. Logischerwijs is grond in de randstad aanzienlijk duurder dan in het buitengebied. Echter, er zijn natuurlijk veel meer belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Denk aan reisafstand voor uw medewerkers, OV-bereikbaarheid, samenwerking met andere bedrijven, voorschriften vanuit het bestemmingsplan, zichtbaarheid van de locatie etc. Allerlei onderdelen die we samen met u inzichtelijk kunnen maken. Op www.gronddatabank.nl vindt u een overzicht van de meeste grondlocaties in Nederland.

Hoe groot moet mijn kantoor zijn?

Aan het begin van het traject stellen we samen met de klant een overzicht van alle benodigde ruimtes op. U heeft dan al snel inzicht in hoe groot het pand moet worden. Een vuistregel die u zelf kan gebruiken is dat u circa 20 vierkante meter kantoorruimte nodig hebt per medewerker. Dit is een vuistregel waar alle algemene ruimtes zoals toiletten, gangen, overlegruimtes en technische ruimtes al in zitten. Voor specifieke ruimtes, voor bijvoorbeeld productie, ligt dit complexer. We zullen voor dit soort ruimtes al vrij snel een tekening / overzicht opstellen om de omvang hiervan te definiëren. Juist ook in relatie met de relevante omliggende ruimtes.

Is een kantoor op maat energiezuinig?

Vanwege de strenge bouwregelgeving in Nederland dient elk nieuw te bouwen kantoor in de basis al te worden voorzien van een energielabel A+. Dit betekent dat een nieuw kantoor grofweg 2x zo energiezuinig is als een kantoor van voor het jaar 2000. Tijdens een ontwerptraject adviseren we klanten ook in de verschillende keuzes die er zijn. Hiermee realiseren we bijvoorbeeld niet alleen een heel hoog energielabel (tot A++++), maar zijn er ook mogelijkheden om subsidie te verkrijgen.

Hoe deel ik mijn kantoor in?

Vaak de belangrijkste reden voor een nieuwbouw kantoor is de wens voor een indeling op maat. Op deze wijze kan bijvoorbeeld een productieproces, onderzoeksproces of administratieproces helemaal naar wens worden ingedeeld. Onze inhouse architect maakt samen met u een stroomschema waarin alle processen worden weergegeven. Dit schema is de onderlegger voor het uiteindelijke ontwerp. Heembouw Architecten zorgt ervoor dat we eerst het kantoor virtueel ontwerpen én opleveren. We doen dit met de inzet door de inzet van Virtueel Bouwen. In het bouwinformatiemodel (BIM) en het 3D model kunt u exact zien hoe de ruimtes van uw kantoor eruit komen te zien, hoe ze zijn ingedeeld en hoe uw proces daarbinnen past.

Heembouw kantoren nieuwe huisvesting

Wat kost een kantoor op maat?

Zoals in de inleiding al aangegeven, bedragen de bouwkosten van een gemiddeld kantoorpand rond de € 1.450,- per m² BVO (bruto vloer oppervlak). Echter is de range veel groter, zo hebben we kantoren gerealiseerd vanaf € 1.350,- tot ver over de € 2.000,- per vierkante meter. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het gewenste kwaliteitsniveau, invulling van de specifieke ruimtes (bijvoorbeeld een cleanroom), maar ook voor een groot deel met de efficiëntie van het ontwerp. Daarnaast moet u rekening houden met de grondaankoop, ontwerpkosten, financiering, legeskosten voor de vergunning, de inrichting van uw kantoor, enzovoort. Omdat er veel bij zo’n proces komt kijken, is Heembouw er volledig op gericht om u op efficiënte wijze van A tot Z door dit proces te begeleiden als ontwerpende bouwer. Hierdoor bent u vanaf dag 1 op de hoogte van ontwerp, planning en prijs en heeft u maar 1 aanspreekpunt die alles voor u regelt.

Bent u dus op zoek naar een nieuw kantoor op maat, neem dan contact met mij op via k.de.bruin@heembouw.nl of 010 - 524 10 40.

Bereken hier uw benodigde kantoorruimte