Home

Het antwoord is voor iedereen anders. Zo help ik een commercieel directeur om door middel van het delen van foto’s maximaal zichtbaar te zijn bij zijn zorgvuldig opgebouwde netwerk. En mijn collega van HR, voor haar is het belangrijk om onze vacatures zo goed mogelijk onder de aandacht te krijgen. Het netwerk van onze eigen collega’s is hier heel waardevol voor. Een andere collega deelt haar kennis over BIM via ons eigen Heembouw Blog. Dit levert haar veel zichtbaarheid op. Ze wordt gevraagd om ook offline haar kennis te komen delen, prachtig!

Om mij heen zie ik steeds meer collega’s die kleine successen boeken door de inzet van sociale media. En dit is precies waar ik energie van krijg! Dit doet mij denken aan de helden van collega-columnistRobin Wollenberg. Ik help mijn collega’s en probeer ze groot te maken, zo worden ze mijn helden.

Ik heb er inmiddels al zestien. Zestien collega’s die veel van zich laten zien via social media en daarmee ook Heembouw helpen aan een stuk meer zichtbaarheid. En ze doen het allemaal anders, daarom is het leuk om ze te helpen. Het is geen trucje wat bij iedereen werkt. Deze zestien collega’s zijn onze Social Business Champions. We delen de successen van onze Champions om anderen te inspireren. Zo komen we met elkaar steeds verder en wordt iedereen groot. Daar krijg ik energie van!

Deze column verscheen in Cobouw op 17 december 2015

Cobouw-Column-Maak-collega's-groot-IMG_2347.JPG

Social media in de bouw

Björn Bouwmeesteris columnist voor Cobouw. Over het thema ‘social media’ mag hij zo’n 2x per kwartaal een column schrijven. Deze is online te lezen opCobouw.nl, en ook offline in de krant. In de bouw is het gebruik van social media nog steeds geen normale zaak. Veel bedrijven worstelen met de vraag of kennis delen wel zo slim is, en of de transparantie die komt kijken bij het gebruik van social media wel wenselijk is. Reden voor Cobouw om dit thema te laten behandelen in een serie columns. Drie personen uit de bouwpraktijk zijn benaderd om als columnist voor Cobouw te gaan schrijven. De andere twee columnisten zijn Robin Wollenberg van BAM Utiliteitsbouw en Marieke Heesakkers van Berkvens Deursystemen.