Home

Deze cleanroom is flexibel indeelbaar. Een vereiste, want de producten van Applied Medical veranderen mee met de wensen van hun klanten. De flexibiliteit wordt gerealiseerd door utility-risers. Dit zijn plafondplaten op strategische plekken in de cleanroom waar elektra, data en perslucht uit gehaald worden.

De cleanroom voldoet na oplevering aan de volgende onderdelen:

  • ISO 7 in rust voor deeltjes van ≥0,5 en ≥5 µm volgens de norm ISO 14644-1
  • 1.000 lux verlichtingsniveau, helder licht  door LED’s met kleur rond 5.000 kelvin
  • Luchttoevoersysteem wat zorgt voor verversingsluchten overdruk
  • Beloopbare plafonds
  • Plenumruimte boven beloopbare plafonds waar Filter Fan units verdeeld over het oppervlakte lucht de cleanroom inblazen door een zogenaamd HEPA filter wat ca. ≥99,995% van de deeltjes afvangt

 

In januari 2017 wordt de cleanroom zowel bouwkundig als installatietechnisch opgeleverd. De installatie wordt tot april 2017 getest door Kropman Contamination Control. In deze periode wordt aangetoond dat de ruimte voldoet aan de classificatie ISO7. Hierna gaat Applied Medical de cleanroom inrichten en wordt de ruimte gevalideerd. De ruimte moet nog steeds voldoen aan de netgenoemde norm. Deze laatste test wordt door Applied Medical zelf uitgevoerd.

Kom in de cleanroom!

Wij bieden u een unieke kans om te komen kijken op het project in Amersfoort. Interesse? Klik hier en meld u aan. Wat betreft de fase van het project is dit namelijk dé perfecte tijd om een kijkje te nemen op deze bijzondere locatie. Na de oplevering in april 2017 zal dat vanwege strikte geheimhouding niet meer mogelijk zijn.

Graag tot gauw!