Home

Duurzaam DC Rhenus Contract Logistics in Son in beeld

Nieuwbouw Distributiecentrum New Logic VI Son en Breugel voor Rhenus Logistics

Na een bouwperiode van slechts 7 maanden leverde Heembouw eind februari de nieuwe huisvesting voor Rhenus Contract Logistics op Ekkersrijt in Son en Breugel op. Heembouw realiseerde het duurzame DC voor de Duitse logistieke dienstverlener in opdracht van DOKVAST. Heembouw Architecten maakte het ontwerp.

Het distributiecentrum, met de naam New Logic VI, omvat 53.000 m2. Voor het duurzame pand wordt de BREEAM-score “Outstanding”, de hoogste duurzaamheidsklasse, geambieerd. Voor het ontwerp is de kwalificatie Outstanding reeds toegekend door de Dutch Green Building Council.

Voor de realisatie van het pand is gebruik gemaakt van duurzame materialen, een intelligent LED managementsysteem, waarbij elk armatuur zijn eigen IP adres heeft, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en is een warmtepomp geïnstalleerd. Het dak is voorbereid op de toekomstige plaatsing van zonnepanelen.

Het gebouw is inmiddels volop in gebruik. Een mooi moment voor onze fotografe om langs te gaan voor mooie eindfoto’s. Zie hier het resultaat.

New Logic VI collage van foto's Rhenus Heembouw en Habeon Architecten