Home

De uitvoering is na het goedkeuringsproces door de bewoners in oktober 2015 gestart. Dinsdag 19 april werd de afronding van dit traject op feestelijke wijze gevierd met het uitvoeringsteam en de tevreden bewoners.

HOPZ vlnr Raymond Eijsackers, voorzitter EHBZ, Nicole de Vrij, gebiedsontwikkelaar De Sleutels, Mariten, Gerda van der Berg, directeur bestuurder De Sleutels en Fred.jpg

v.l.n.r. Remon Eijsackers, voorzitter EHBZ; Nicole de Vrij, gebiedsontwikkelaar De Sleutels; Martien Akerboom, hoofd planontwikkeling Heembouw Wonen; Gerda van den Berg, directeur/bestuurder De Sleutels en Fred Verlaan, projectleider Heembouw Wonen.

In de buurten Hoeken, Oorden, Plaatsen en Zijden, kortweg “HOPZ” genoemd, is groot onderhoud uitgevoerd aan de woningen en zijn de woningen verduurzaamd van label E/F naar label A. Naast asbestsanering en herstel van begane grond en verdiepingsvloer, zijn de kozijnen vervangen door kunststof kozijnen, voorzien van HR ++ beglazing. De metselwerkgevels zijn verbeterd en geïsoleerd, evenals de daken. Daarnaast heeft circa 75% van de woningen een nieuwe badkamer, keuken en/of toilet gekregen.

De werkzaamheden in de woningen zijn in bewoonde toestand uitgevoerd en binnen de afgesproken planning aan de bewoners opgeleverd. Een ingrijpend proces voor de bewoners, die overigens enorm tevreden zijn over de wijze van uitvoering en het eindresultaat. Met opdrachtgever De Sleutels, waarvoor Heembouw een van de vaste ketenpartners is, is als prestatie-eis een bewonerstevredenheid van gemiddeld 7,5 contractueel vastgelegd. Met gemiddeld een 8,8 is dit ruimschoots overtroffen. Ook  tijdigheid van oplevering en de gewenste opleverkwaliteit behoorden tot de overeengekomen prestatie-eisen en zijn naar volle tevredenheid behaald.