Home

Verder wordt het dak voorzien van nieuwe geïsoleerde dakplaten en worden nieuwe dakpannen gelegd. Ook worden de houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen en voorzien van HR++ isolatieglas. Alle maatregelen samen zorgen voor een energetische verbetering van de woningen van gemiddeld label E/F naar label A.

Artist impression renovatie betonwoningen Leimuiden

De woningen krijgen een geheel nieuw en eigentijds uiterlijk doordat de betonnen gevels opnieuw worden bekleed met isolatieplaten, die worden voorzien van een stuclaag op de verdieping en steen strips op de begane grond. Op installatiegebied worden de woningen uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem. De meeste woningen hebben al een HR CV ketel.

De werkzaamheden worden in bewoonde toestand uitgevoerd. Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor de metamorfose van de woningen. Heembouw is in april 2016 met het groot onderhoud gestart; de oplevering is in juli 2016.

Om de woningen straks in optimale conditie te houden, sloot Woondiensten Aarwoude een overeenkomst met Heembouw voor het uitvoeren van een prestatiegericht meerjaren onderhoudsplan voor de komende 20 jaar.