Home

Fresh-Care Convenience is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en natuurlijke ingrediënten tot kant-en-klare eenheden. De nieuwe convenience fabriek met high- care en low-care ruimten, van in totaal bijna 25.000 m2 wordt gerealiseeHeembouw Architectene orderstroom uit met name Duitsland het hoofd te bieden. De productiesite voldoet aan strikte regels betreffende bacteriologische eisen en voedselveiligheid.

staay food group nieuwbouw fresh care convenience 1e paal dronten

Aat de Jonge, burgemeester van Dronten, slaat de 1e paal

Onder het motto “De wereld is onze tuin” levert Staay Food Group sinds 1946 wereldwijd kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare groenten en fruit, die binnen en buiten Nederland op eigen locaties worden geteeld. Het bedrijf heeft 600 medewerkers in Nederland en 3.000 medewerkers wereldwijd.

Hoogwaardige productiesite met city farming concept
De nieuwe site omvat een hal waarin de verse groenten worden gesneden en verpakt. Deze wordt compleet gekoeld en is in verschillende high-care ruimten opgedeeld. Bijzonder onderdeel van de nieuwe productiesite van Fresh-Care Convenience is het City farming gedeelte: een geconditioneerde ruimte waar sla op water met voedingsstoffen, onder speciale LED verlichting volautomatisch wordt opgekweekt. Daarvoor wordt 9.000 m2 an LED lampen gemonteerd in meerdere lagen. Fresh-Care Convenience werkt hierin samen met onderwijsinstituut Aeresgroep Dronten.
 

Heembouw Architecten maakte het ontwerp in nauwe samenwerking met strategisch partner op het constructieve vlak Samen Advies & Engineering. Colt klimaattechniek is verantwoordelijk voor de luchtbehandelingsinstallatie. Huybregts koeltechniek zorgt voor de koeling van de productiesite. Dit gebeurt met CO2 als koelmiddel, wat het milieu minder belast. Hoppenbrouwers Techniek Dongen zal de e-installaties voor zijn rekening nemen; Vink Installatiegroep de w-installaties. K.I.M Nederland doet de beplating; De Kok Staalbouw de staalconstructie. BOAG advies en management treedt op als adviseur en directievoerder.

Heembouw zal de nieuwe productiesite op 1 juni 2017 opleveren.