Home

Woningen verduurzaamd naar label A

De woningen zijn aan de buitenzijde geïsoleerd. Verder is het dak voorzien van nieuwe geïsoleerde dakplaten en zijn nieuwe dakpannen gelegd. De houten kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen en voorzien van HR++ isolatieglas. Alle maatregelen samen zorgen voor een energetische verbetering van de woningen van gemiddeld label E/F naar label A. De energierekening voor de bewoners zal daardoor fors lager uitpakken, terwijl de verbetering zonder huurverhoging werd uitgevoerd. Woningcorporatie Woondiensten Aarwoude investeerde 1,2 miljoen euro in de woningen. De woningen hebben een geheel nieuw en eigentijds uiterlijk gekregen doordat de gevels opnieuw zijn bekleed met isolatieplaten, voorzien van een stuclaag op de verdieping en steen strips op de begane grond. Op installatiegebied zijn de woningen uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem. De meeste woningen hadden al een HR CV ketel.

Gevelplaat ter herinnering aan vroegere tijden

Tijdens de feestelijke oplevering in aanwezigheid van de bewoners, werd een grote afbeelding, aangebracht op één van de zijgevels, onthuld. Op die foto is te zien hoe de woningen er ooit na de oplevering begin jaren vijftig uitzagen. Mevrouw Glabbeek woont al 48 jaar in een betonwoning en zij kreeg dan ook de eer om als langst zittende huurder de gevelplaat te onthullen en het project op te leveren.

woningen hebben compleet nieuwe look gekregen na renovatie betonwoningen Leimuiden

v.l.n.r: Rogier van der Laan, directeur bestuurder Woondiensten Aarwoude, mevrouw Glabbeek en Martien Akerboom, hoofd planontwikkeling Heembouw Wonen voor de gevelplaat met het beeld van de betonwoningen in de jaren '50.