Home

Uitgebreide werkzaamheden

De huurwoningen aan de Westzanerdijk zijn in 1931 gebouwd en voldoen in een aantal opzichten niet meer aan de eisen van deze tijd. Samen met bewoners is gekozen voor uitgebreide onderhouds- en renovatiewerkzaamheden. Zo worden het dak hersteld, goten vernieuwd, vloeren hersteld, de buitenzijde geschilderd en waar nodig worden toilet, keuken en badkamer vervangen. Verder worden daken en vloeren geïsoleerd, worden de wanden worden na-geïsoleerd, krijgen de woningen nieuwe kunststof kozijnen, isolatieglas, mechanische ventilatie en wordt de kwaliteit van de dakkapellen verbeterd. Dankzij de maatregelen gaan de woningen van energielabel G naar label A.

Renovatie 69 woningen woningcorporatie Parteon Zaandam

Met de bewoners

Bewoners zijn zorgvuldig bij het proces betrokken. Door middel van informatiebijeenkomsten, diverse werksessies en huisbezoeken is een uitvoerig beeld verkregen van hun wensen. Deze wensen zijn uitgewerkt in een onderhouds- en renovatievoorstel, waarmee ruim 70% van de bewoners akkoord is gegaan.

Parteon en Heembouw werken intensief samen om de werkzaamheden voor de bewoners zo goed mogelijk te laten verlopen. Er is overdag een vast aanspreekpunt in de straat voor vragen en opmerkingen. Ook zijn twee woningen aan de Ringweg ingericht als rustwoning. Bewoners kunnen hier overdag terecht en gebruik maken van de douche, toilet, keuken, internet enzovoorts.

Naar verwachting zijn alle woningen in de eerste week van mei opgeleverd.

Renovatie 69 woningen woningcorporatie Parteon Zaandam