Home

Heembouw en Somerset Capital Partners tekenen overeenkomst voor ontwikkeling en realisatie distributiecentrum op Schiphol

DC Somerset Schiphol Artist Impressie Habeon Architecten
Heembouw heeft een overeenkomst gesloten met Somerset Capital Partners (Somerset) voor de ontwikkeling en realisatie van een grootschalige logistieke ontwikkeling op bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. De totale ontwikkeling omvat de realisatie van meerdere hoogwaardige en zeer duurzame distributiecentra met een totaal oppervlak van ca. 47.000 m².

Het plan wordt in fasen ontwikkeld; de overeenkomst tussen Heembouw en Somerset betreft het totale project. Heembouw is inmiddels gestart met de realisatie van fase A en B met een totale bvo van 16.500 m2 . Mulderblauw architecten maakte hiervoor het ontwerp. Brysk treedt op als directievoerder.

DC Somerset Schiphol Artist Impressie Habeon Architecten

Momenteel werkt Heembouw samen met Heembouw Architecten aan de ontwikkeling van fase C. Heembouw start medio september met de realisatie van fase C, die net als fase A en B ca. 16.500 m² meet. Fase C zal in compartimenten vanaf ca. 2.500 m² worden verhuurd.

Fase A wordt in oktober 2017 opgeleverd en wordt o.a. verhuurd aan SEKO Logistics. Oplevering van fase B staat gepland voor november 2017; fase C wordt in april 2018 opgeleverd.

Somerset uit Oisterwijk is actief als investeerder in vastgoed, private equity en op de wereldwijde financiële markten. Somerset is specialist in het ontwikkelen van hoogwaardig en grootschalig vastgoed, met een duidelijke focus op logistiek en datacenters, op strategische - en multimodale locaties.