Home

Bouwplaatsmanager René Lem was vorig jaar de eerste winnaar van de Heembouw Innovatieprijs. Hij introduceerde de app ED Controls, die inmiddels Heembouw breed wordt gebruikt. Dit jaar was senior maatvoerder Wilfred van Zanten de winnaar met de toepassing van de 3D-laserscan.

Innovatie Wilfred van Zanten Heembouw 3D inmeten
In een filmpje kwamen alle innovaties voorbij waarop gestemd kon worden

Voor de Innovatieprijs 2017 kwamen maar liefst 13 innovaties en ideeën die in 2016 tot ontwikkeling zijn gebracht in aanmerking. Tijdens het “Heembouw GetTogether” event, onze jaarlijkse bijeenkomst met het voltallige personeel, brachten de aanwezige collega’s hun stem uit op de innovatie die hen het meest aansprak. Het was een nek-aan-nek race tussen de duurzaamheid quick scan voor kantoren en de 3D-laserscan. Uiteindelijk kwam de 3D-laserscan als winnaar uit de bus.

Innovatiemarkt bij Heembouw
Innovatiemarkt tijdens Heembouw GetTogether

Senior maatvoerder Wilfred van Zanten die de laserscan had aangedragen: “We werken hierin samen met Pelser Hartman en voeren 3D-scans uit met hun apparatuur. Deze 3D-laserscans bieden een schat aan informatie; het gehele gebouw of de gehele omgeving wordt gemeten, niet alleen een paar punten. Dat maakt de meting 100% nauwkeurig.” Zeker in de bestaande bouw biedt het veel mogelijkheden. Wilfred: “De scanner gaat in een puntenwolk (point cloud) over het gebouw heen en scant bijna fotorealistisch alles wat er al is. Je hoeft geen informatie van bestaande tekeningen over te nemen, in de veronderstelling dat alles recht is, wat achteraf niet altijd blijkt te kloppen, maar je scant de werkelijke situatie.” Deze efficiënte en nauwkeurige meting, vormt het perfecte startpunt voor deBIM modellen van Heembouw Architecten.

Overhandiging wisseltrofee innovatieprijs 2017
René Lem (rechts) overhandigt de wisseltrofee aan opvolger Wilfred van Zanten

De innovatieprijs is een wisseltrofee. Op de bouwplaats van De Oevers overhandigde René Lem, de winnaar van de Innovatieprijs 2016, de prijs aan opvolger Wilfred van Zanten.