Home

De overeenkomst werd gisteren in Berlijn getekend tijdens de beurs Fruit Logistica 2017, een vakbeurs op het gebied van de handel in verse groente en fruit voor bedrijven uit de hele wereld.

Ondertekening reservering kavel Nieuw Reijerwaard tijdens fruit logistica 2017

links Volbregt Smit, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) en rechts Rinus Verhey, commercieel directeur Heembouw.

Heembouw is gespecialiseerd in ontwerp en realisatie van bedrijfsruimten voor de verhuur en verkoop. Het distributiecentrum op Nieuw Reijerwaard is bestemd voor verhuur of verkoop aan bedrijven uit de agro/vers/food/logistiek sector.

Voorzitter Volbregt Smit van de GRNR: “De komst van Heembouw laat zien dat zij, net als wij, vertrouwen hebben in de goede bereikbaarheid van Nieuw Reijerwaard en de clustering van bedrijven in de agro/vers/food/logistiek. Dit distributiecentrum verbreedt het aanbod van Nieuw Reijerwaard enorm en maakt het voor bedrijven nog aantrekkelijker om zich hier te vestigen.”

Commercieel directeur Rinus Verhey van Heembouw is positief over de samenwerking. “Nieuw Reijerwaard leent zich uitstekend voor de vestiging van agro- en foodgerelateerde partijen. Wij zijn inmiddels met een aantal geïnteresseerde kandidaten in gesprek.”

Nieuw Reijerwaard ontwerp Habeon Architecten

Nieuw Reijerwaard

Nieuw Reijerwaard is een uitbereiding van 96 ha op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk; BTO en Verenambacht. Gezamenlijk vormen zij Foodcenter Reijerwaard: het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. Foodcenter Reijerwaard ligt centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29. Hier bevindt zich een hoge concentratie van foodgerelateerde bedrijven, zoals The Greenery, Bakker Barendrecht en Van Gelder. Door deze gunstige ligging is Nieuw Reijerwaard uitermate geschikt voor het hergroeperen van de belangrijke overzeese (longsea) en Europese (shortsea) import en export van verse groenten en fruit en alle aanverwante bedrijvigheid.

De Gemeenschappelijk Regeling Nieuw Reijerwaard (kortweg GRNR) is het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam met als taak de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard tot duurzaam en innovatief bedrijventerrein in de agro,- vers,- foodsector te realiseren.