Home

Heembouw realiseert duurzaam distributiecentrum voor Dobotex in Tilburg

Nieuwbouw distributiecentrum Dobologic

In opdracht van de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger Dok Vast is Heembouw begin oktober gestart met de realisatie van een duurzaam distributiecentrum van circa 35.000 m2 op industrieterrein Kraaiven in Tilburg. Dobotex International, producent van A-merken sokken en bodywear, neemt het DC in gebruik.

De transactie werd begeleid door Raimond Weenink bedrijfsmakelaardij uit Tilburg. Denc Architectenbureau maakte het ontwerp voor het duurzame distributiecentrum, waarvoor Dok Vast de BREEAM kwalificatie very good nastreeft. Quadrant4 is als installatie-adviseur bij de totstandkoming van dit project betrokken.

Dobotex International, een 100% dochter van Puma, ontwikkelt, produceert en vermarkt sokken en bodywear voor dit sportmerk, en heeft tevens een licentie voor de vervaardiging van Tommy Hilfiger-sokken, Head-sokken en Levi’s bodywear.

Nieuwbouw distributiecentrum Dobologic

Het DC voor Dobotex aan de Zevenheuvelenweg bestaat uit 30.000 m2 bvo, 1.800 m2 kantoor en 3.000 m2 expeditievloer. Daarna is er een optie tot uitbreiding met circa 14.000 m2. Heembouw levert het magazijn eind maart 2016 op; de oplevering van het gehele complex is eind april.