Home

Heembouw realiseert innovatief bedrijfspand Kemie

Artist impression Nieuwbouw bedrijfruimten Kemie

Keukenbladenfabrikant Kemie en bouwbedrijf Heembouw hebben de overeenkomst getekend voor de turnkey realisatie van de nieuwe bedrijfshuisvesting voor Kemie in Helmond. Heembouw Architecten maakte het ontwerp.

Kemie is momenteel op drie verschillende locaties in Asten gehuisvest. Op de voormalige Vion-locatie aan de Graandijk in Helmond worden deze locaties samengevoegd tot één productiesite. Deze bestaat uit een hal van 8.200m² en circa 1.400m² kantoor, inclusief loft. Kemie staat bekend om zijn vooruitstrevende en innovatieve producten. Het nieuwe, prachtig ontworpen pand sluit hier naadloos op aan. Kemie krijgt hiermee de modernste fabriek in dit segment in Europa. Opvallend detail is het gebruik van keramisch product in de gevelafwerking van het kantoor. Bijzondere eyecatcher van dit kantoor is de centraal gelegen, fraai vormgegeven loft.

Artist impression Nieuwbouw bedrijfruimten Kemie

Heembouw start begin december met de realisatie. De oplevering is medio zomer 2017. Bouwmanagementbureau Laride treedt op als adviseur en directievoerder.