Home

Heembouw renoveert pand Parnassia in Den Haag

Parnassia Monsterseweg Streetview
Onlangs sloten Parnassia en Heembouw een overeenkomst voor de renovatie van een van de panden van Parnassia. Parnassia is specialist in psychiatrie en is gevestigd in Haaglanden en Zoetermeer. Hun pand van 5.900 m2 aan de Monsterseweg in Den Haag heeft nu een capaciteit van 108 klinische plaatsen met gedeelde voorzieningen zoals keuken en sanitair. Heembouw zal het pand renoveren en ombouwen tot een gebouw met circa 70 appartementen, die elk voorzien zijn van een eigen keuken, douche en toilet. Het te renoveren pand dateert uit de jaren 90van de vorige eeuw.
Parnassia Monsterseweg Streetview
De locatie van Parnassia aan de Monsterseweg in Den Haag

Heembouw zal in september met de renovatie starten. Tot die tijd wordt het ontwerp van ARPROS Architecten verder uitgewerkt, samen met Heembouw en de installateurs voor W en E. De oplevering staat gepland op 9 mei 2016. STAAT. Bouwmanagement is verantwoordelijk voor het projectmanagement namens de opdrachtgever.

Met deze renovatie wordt de samenwerking tussen Heembouw en Parnassia hernieuwd. In 2012 transformeerde Heembouw voor Parnassia het voormalig psychiatrisch ziekenhuisBreehorn in Castricumtot 58 éénpersoons zorgappartementen.