Home

Hiervoor is een uitgebreid en persoonlijk communicatietraject gevolgd. Zo werden 10 bewonersbijeenkomsten georganiseerd in de door Heembouw opgeknapte modelwoning. Bewoners kregen eerst een presentatie, konden vragen stellen en konden rondlopen in de woning. Naar aanleiding van deze bijeenkomsten hebben verschillende bewoners een individueel gesprek aangevraagd en zijn medewerkers van Heembouw en St. Willibrordus bij hen in de woning langs geweest.

Binnenkort worden huisbezoeken gebracht aan de bewoners. Tijdens deze bezoeken brengt Heembouw met de opdrachtgever de technische situatie van de woning in kaart, en gaan we ook in op de individuele wensen van de bewoners. Sommige bewoners zijn bijvoorbeeld al aardig op leeftijd en hebben hulp nodig bij het demonteren van hun zonnescherm of het leegruimen van hun bergzolder. Andere bewoners hebben de nodige veranderingen in hun woning aangebracht, en willen graag inspraak in de plaats waar de leidingen en dergelijke worden aangebracht en voor weer andere bewoners is het belangrijk om inspraak in de planning te hebben, bijvoorbeeld vanwege een aanstaande bevalling. Alle wensen worden bijgehouden op onze ED Controls app en gedeeld met de opdrachtgever en de bewoners. 

Vanaf week 40 (begin oktober), zullen de werkzaamheden aan de woningen starten. St. Willibrordus wil haar gehele woningvoorraad (1.329 huurwoningen) voor 2019 verduurzamen tot gemiddeld energielabel B (< EI 1.25). Heembouw gaat een deel van deze opgave invullen en start met de verduurzaming van de Hof van Eden. De schil van deze woningen, die gebouwd zijn in 1960, zal daarvoor worden aangepakt. De woningen hebben nu gemiddeld energielabel E en gaan gemiddeld naar A+.

Gemiddeld duren de werkzaamheden in de woningen 5 dagen en de buitenwerkzaamheden 10 dagen. Het streven is om voor de kerstvakantie in zijn totaliteit klaar te zijn met alle werkzaamheden.