Home

De 81 eengezins- en 9 seniorenwoningen krijgen gevel-, dak- en kruipruimte-isolatie, HR++-glas, mechanische ventilatie en zonnepanelen. Daarnaast krijgen ze onder meer nieuwe goten en dakpannen, nieuw voegwerk en hang- en sluitwerk. De bewoners zijn al in een vroeg stadium bij het project betrokken. Via enquêtes konden zij hun mening geven over beperkte of uitgebreide aanpassingen. Uiteindelijk stemde 77% in met deze grondige renovatie. Genoeg om deze door te laten gaan. “Het is een complex project”, vertelt commercieel directeur Heembouw Wonen Guido Voermans. “Er zijn veel ingrepen, terwijl de mensen er gewoon blijven wonen.”

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst renovatie Hof van Eden Wassenaar

Directeur-bestuurder St. Willibrordus Wil van Dam (rechts) ondertekent samenwerkingsovereenkomst met commercieel directeur Heembouw Wonen Guido Voermans.

Beperken overlast

Tijdens de renovatie wordt er alles aan gedaan om de overlast te beperken. De werkzaamheden in de woning duren gemiddeld vijf werkdagen. De buitenwerkzaamheden worden aansluitend per blok opgepakt en duren per woning gemiddeld zes werkdagen.