Home

In 2012 heeft Heembouw naar volle tevredenheid het huidige hoofdkantoor voor Applied Medical in Amersfoort ontworpen en gerealiseerd. Dit was mede de aanleiding voor Applied Medical om Heembouw en haar architectenbureau Heembouw Architecten uit te nodigen voor een Design&Build prijsvraag voor de nieuwe vestiging in Amersfoort. In plaats van de gevraagde kopie van het bestaande kantoor van Applied Medical, koos de architect hiervan, Carl Warmerdam van Heembouw Architecten, voor een“sibling” vanuit de overtuiging dat elk nieuw gebouw een eigen identiteit verdient.

Applied Medical - Ontwerp nieuwe locatie aanzicht
Ontwerp van het nieuwe kantoor met productielocatie voor Applied Medical Europe

Heembouw maakte een voorlopig ontwerp in nauwe samenwerking met Heembouw Architecten en de strategische partners Lomans en Kropman (installatietechniek). Belangrijke afwegingen bij de keuze voor Heembouw door Applied Medical waren het integrale karakter van het ontwerp, de specialistische kennis op het gebied van cleanrooms, de ervaring met Design&Build en de zekerheid die geboden is ten aanzien van het nakomen van de strakke planning. Ook de originele wijze waarop het ontwerp is aangeboden werd gememoreerd.

De nieuwe vestiging van Applied Medical bestaat uit 8.700 m² kantoor, een ruime “state-of-the-art” cleanroom, een productieruimte en magazijn, in totaal 27.000 m² vloeroppervlak. De bouw start maart 2016. Applied Medical zal haar nieuwe locatie in mei 2017 in gebruik nemen.

Applied Medical Europe wordt bij de totstandkoming van dit project geadviseerd door DTZ Zadelhoff Property Transformers en Innax Gebouw en Omgeving.