Home

De viering van het hoogste punt werd druk bezocht. Alle bezoekers was gevraagd hun verwachting voor de toekomst op te schrijven. Deze werden in een afsluitbare roestvrijstalen tijdscapsule gestopt, die vervolgens door Alphons van Erven, sr. vice president Rhenus Contract Logistics, in een kuil werd gehesen en daarna met grond werd afgedekt.

New Logic III wordt uiterst duurzaam. DOK VAST en Rhenus Contract Logistics streven voor zowel ontwerp als realisatie de BREEAM kwalificatie outstanding. Het wordt het eerste gasloze, all-electric distributiecentrum in Nederland.

DC New Logic III omvat 60.400 m2, waarvan circa 40.000 m2 warehouse, 3.400 m2 kantoor en 17.000 m2 Value Added Logistics (VAL), uit te breiden met nog eens 15.000 m2 VAL.

Mooiste DC

Het ontwerp van New Logic III is zeer in het oog springend. Architect Hung Tran van Heembouw Architecten lichtte toe hoe hij tot de bijzondere ‘ellips’ vorm is gekomen. Dat heeft te maken met de locatie van het DC, direct aan de A58, waarbij de snelheid van het verkeer voor een bepaalde dynamiek zorgt. Tegelijkertijd is de schaal van het gebouw enorm. Na verschillende studies is gekozen voor de ‘ellips’ vorm. Een grote uitsnede uit het volume maakt deze vorm boeiend en uniek voor een logistiek gebouw. Wat Jeroen van Doorn van DOK VAST de uitspraak ontlokte dat als er nog geen prijs is voor het mooiste DC, die toch zeker in het leven moet worden geroepen voor dit unieke ontwerp.

jeroen van doorn dokvast

Jeroen van Doorn, DOK VAST