Home

Fresh Care Convenience, onderdeel van Staay Food Group, is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en natuurlijke ingrediënten tot kant-en-klare eenheden. Met de bouw van de nieuwe convenience fabriek wordt de toenemende orderstroom uit met name Duitsland het hoofd geboden. De productiesite omvat high-care en low-care ruimten, in totaal bijna 21.000 m2, met een verdiepingsvloer van 3.800 m2, 900 m2 installatieruimte, 1.300 m2 kantoor en 189 m2 shipping-office, mèt een geïntegreerd logistiek centrum.

Hoogste punt nieuwbouw Fresh Care Convenience Dronten

City Farm

De hal waarin de verse groenten worden gesneden en verpakt, wordt compleet gekoeld en is in verschillende high-care ruimten opgedeeld. De nieuwe productiesite voldoet aan strikte regels betreffende bacteriologische eisen en voedselveiligheid. Bijzonder onderdeel van de nieuwe productiesite van Fresh-Care Convenience is de City Farm een geconditioneerde ruimte waar sla op water met voedingsstoffen, onder speciale LED verlichting volautomatisch wordt opgekweekt.

Onder het motto “De wereld is onze tuin” levert Staay Food Group sinds 1946 wereldwijd kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare groenten en fruit, die binnen en buiten Nederland op eigen locaties worden geteeld. Het bedrijf heeft 600 medewerkers in Nederland en 3.000 medewerkers wereldwijd.

Heembouw levert de nieuwe productiesite op 1 juni 2017 op.