Home

Met de komst van het nieuwe DC breidt Rhenus zijn opslagcapaciteit in Son verder uit. Het bedrijf vestigde zich drie jaar geleden al op het oostelijke gedeelte van bedrijvenpark Ekkersrijt in een distributiecentrum met een omvang van 57.000 m2, eveneens een ontwikkeling van DOKVAST, gerealiHeembouw Architectenw en Heembouw Architecten. Deze uitbreiding van opslagcapaciteit is nodig om de groei die Rhenus Contract Logistics in vijf jaar tijd heeft doorgemaakt, onder meer op het gebied van Health-Tech en Mediaproducten, op te vangen. Naast de opslag van deze producten zal in het pand ook speciale geconditioneerde opslag van medical devices gaan plaatsvinden.

Nieuwbouw distributiecentrum en kantoor Rhenus Contract Logistics

Op de foto links de heer Brockhaus, lid raad van bestuur Rhenus Groep; rechts de heer Van Erven, sr vice president Rhenus Contract Logistics
 

Lean Bouwproces

New Logic VI is gevestigd op een terrein van 12 hectare en wordt – inclusief verdiepingsvloeren- circa 80.000 m2 groot. Heembouw realiseert het DC in een periode van slechts 7 maanden volgens de Lean-methode. Voor het duurzame pand wordt een hoge BREEAM-score geambieerd. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp.Bijzonder aan NewLogic VI is dat het pand een dak krijgt, waar in de toekomst zonnepanelen op worden geïnstalleerd.