Home

De nieuwe locatie van Applied Medical staat op steenworp afstand van het huidige kantoor dat ook door Heembouw Architecten is ontworpen en door Heembouw in 2012 is gerealiseerd. Het huidige kantoor wordt door een nog aan te leggen tuin ‘verbonden’ met de nieuwe locatie.

Applied Medical Europe oplevering rode loper

Bouwen op de wensen van mensen

In april 2016 is de eerste paal geslagen en werd de feestelijke start van de bouw gevierd. Tijdens de ‘groundbreaking ceremony’ in april 2016 hebben Saïd Hilal (CEO Applied Medical), Lucas Bolsius (burgemeester Amersfoort) en Durk van Loon (commercieel directeur Heembouw) een tijdcapsule ingestort onder de fundering. In de capsule zitten de persoonlijke wensen van de collega’s van Applied Medical Europe. Er is als het ware gebouwd op de wensen van mensen.

Feestelijke eerste paal Applied Medical

Soepel bouwproces

Het project is gerealiseerd in 12 maanden, waarbij de nauwe samenwerking met de opdrachtgever heeft gezorgd voor een soepel proces. De vorderingen van de bouw zijn middels film en afbeeldingen vastgelegd (zie projectpagina). Zo zijn de vorderingen van de bouw niet alleen zichtbaar geweest voor het personeel in Amersfoort, maar hebben ook de overige vestigingen in o.a. Amerika het bouwproces op de voet kunnen volgen.

Zelfde DNA

Architect Carl Warmerdam van Heembouw Architecten gaf na de feestelijke oplevering een rondleiding door het gebouw, waarbij hij de filosofie van het ontwerp benadrukte. Het nieuwe gebouw is geen exacte kopie geworden van het huidige hoofdkantoor aan de Wiekenweg 21 te Amersfoort. Maar met hetzelfde DNA (Heembouw Architecten en Heembouw) is het een ‘sibling’ geworden. Een grote broer met een omvang van 27.000 m2.

Applied Medical Europe oplevering architect carl warmerdam enthousiast
Architect Carl Warmerdam leidt genodigden enthousiast rond

In september 2017 zal in aanwezigheid van o.a. Saïd Hilal het gebouw feestelijk in gebruik worden genomen. Dan zal ook de tuin feestelijk worden geopend.

Groeiambities Applied Medical

Applied Medical is een wereldwijd opererende ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen, en geeft met deze nieuwe locatie haar groeiambities op de Europese markt verder vorm. Gedurende de totstandkoming van het project is Applied Medical Europe geadviseerd door DTZ Zadelhof Property Transformers en Innax Gebouw en Omgeving.