Home

Innovatie komt voort uit frustratie wordt vaak gezegd, zo ook in dit geval. Ruim drie jaar geleden ging uitvoerder René Lem op zoek naar mogelijkheden om opleverpunten anders vast te leggen. Al snel kwam ED Controls in beeld. Na jaren experimenteren en ook testen met andere producten is nu door Heembouw groepsbreed gekozen voor ED Controls.

Ed Controls kick off Heembouw ipad bouwplaats
Maarten Bakker, René Lem en Rutger-Jan Loenen

ED Controls is ontstaan als app voor het digitaal vastleggen van opleverpunten. De kracht van het systeem zit hem in de eenduidige vastlegging, het delen van informatie met onze leveranciers en bewaking van geconstateerde punten. Juist door dit tijdens het hele bouwtraject te doen wordt het mogelijk om opleverpunten aan het einde van het project tot een minimum te beperken. Ondertussen kan er meer met ED Controls; er kunnen ook werkplekinspecties en opnames mee gedaan worden.

Tijdens het uitvoerdersoverleg bij ons project De Oevers van Roelofarendsveen zijn alle uitvoerders bijgepraat over de mogelijkheden. Maarten Bakker van Heembouw Wonen opende de vergadering. Daarna gaf Rutger-Jan Loenen van ED Controls een korte demonstratie van de app en vertelde over de toekomstige ontwikkelingen. Uitvoerder Rene Lem had een workshop in petto voor alle aanwezigen om spelenderwijs met de app kennis te maken.

Er heerst veel enthousiasme onder de uitvoerders. Een aantal van hen werkt al met ED Controls en hun ervaringen zijn heel positief. De app werkt handig en doordat je punten altijd vastlegt met een foto is de communicatie een stuk gemakkelijker. Ook leveranciers zijn enthousiast, binnen ED Controls hebben ze een goed overzicht van de punten waar zij verantwoordelijk voor zijn. Zo kunnen ze heel doelgericht aan de slag met het afhandelen van openstaande punten en weten ze precies waar ze wat moeten doen. Voor de uitvoerders een uitkomst, ze hoeven niet altijd mee te lopen om puntjes aan te wijzen. Door de eenduidige vastlegging weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt.

ED Controls sluit aan bij de behoeften van Heembouw en past ook binnen onze wens om processen meer en meer te digitaliseren.