Home

Fresh-Care Convenience is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en natuurlijke ingrediënten tot kant-en-klare eenheden. De huidige locatie in Dronten biedt niet voldoende ruimte om de toenemende orderstroom uit met name Duitsland aan te kunnen. Daarom wordt op de Poort van Dronten een nieuwe productiesite gerealiseerd. Deze convenience fabriek omvat high- care en low-care ruimten, in totaal bijna 21.000 m2, met een verdiepingsvloer van 3.800 m2, 900 m2 installatieruimte, 1.300 m2 kantoor en 189 m2 shipping-office. De hal waarin de verse groenten worden gesneden en verpakt, wordt compleet gekoeld en is in verschillende high-care ruimten opgedeeld. De nieuwe productiesite voldoet aan strikte regels betreffende bacteriologische eisen en voedselveiligheid.

Artist impression nieuwbouw Fresh-Care Convenience Dronten

City farming

Bijzonder onderdeel van de nieuwe productiesite van Fresh-Care Convenience is het City farming gedeelte: een geconditioneerde ruimte waar sla op water met voedingsstoffen, onder speciale LED verlichting volautomatisch wordt opgekweekt. Fresh-Care Convenience werkt hierin samen met onderwijsinstituut Aeresgroep Dronten.

Onder het motto “De wereld is onze tuin” levert Staay Food Group sinds 1946 wereldwijd kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare groenten en fruit, die binnen en buiten Nederland op eigen locaties worden geteeld. Het bedrijf heeft 600 medewerkers in Nederland en 3.000 medewerkers wereldwijd.

Heembouw Architecten maakte het ontwerp in nauwe samenwerking met strategische partner Samen Advies & Engineering. Colt klimaattechniek is verantwoordelijk voor de luchtbehandelingsinstallatie. Huybregts koeltechniek zorgt voor de koeling van de productiesite. Dit gebeurt met CO2 als koelmiddel, wat het milieu minder belast. Van Loon Hoppenbrouwers zal de e-installaties voor zijn rekening nemen; Vink Installatiegroep de w-installaties. Boag advies en management treedt op als adviseur en directievoerder.

Heembouw start 11 april 2016 met de bouw van de nieuwe productiesite. De oplevering is 1 juni 2017.