Home

Overeenkomst St. Willibrordus en Heembouw voor verduurzaming eengezinswoningen

bouwbord verduurzaming 65 Woningen Wassenaar
Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Heembouw hernieuwen hun samenwerking. Na eerder in 2016 in opdracht van St. Willibrordus 90 woningen in de Wassenaarse wijk Hof van Eden te hebben gerenoveerd en verduurzaamd, heeft St. Willibrordus Heembouw opnieuw geselecteerd als bouwteampartner voor de verduurzaming van 128 woningen, verdeeld over 2 complexen. De woningen gaan van gemiddeld energielabel D naar minimaal energielabel A+ (minimaal energie index < 0,81).

Deze labelsprong wordt bereikt door onder andere het (na) isoleren van de gevels, isoleren van de kruipruimten, vernieuwing en isolatie van de daken en het aanbrengen van HR++ beglazing. Daarnaast zullen de woningen worden voorzien van vraag gestuurde mechanische ventilatie.

Bij het eerste complex hebben inmiddels de bewoners van 60 woningen ingestemd met de uitvoering van de werkzaamheden. Eind september is de samenwerkingsovereenkomst voor uitvoering van deze werkzaamheden getekend. Dinsdag 17 oktober is de start van de werkzaamheden met de bewoners gevierd.

Ondertekening Overeenkomst Heembouw en WBV Willibrordus
Overeenkomst wordt getekend door Wil van Dam, St. Willibrordus (rechts) en Guido Voermans, Heembouw

Heembouw zal de verduurzamingswerkzaamheden in bewoonde situatie uitvoeren. Medio maart 2018 is de oplevering.