Home

Overeenkomst voor realisatie nieuwbouw Allseas te Heijningen

Artist impression Allseas Heiningen

14 december 2017 heeft Heembouw het contract getekend met Allseas voor de nieuwbouw van een productiefaciliteit met kantoor in Heijningen. De nieuwe huisvesting wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Dintelmond in Heijningen (gemeente Moerdijk). Heembouw Architecten maakte het ontwerp.

Allseas is wereldleider op het gebied van offshore-pijpleidingsystemen, heavy lift en subsea-constructie en is expert in het uitvoeren van grote en complexe projecten. Allseas biedt klanten wereldwijd ondersteuning vanaf de ontwerpfase tot engineering, inkoop, fabricage, installatie en inbedrijfstelling van offshore-constructies. In de nieuwe productiefaciliteit zal o.a. groot materieel worden geproduceerd ten behoeve van de eigen vloot. Heembouw start in februari met de realisatie. De oplevering is naar verwachting medio augustus 2018.

Artist impression Allseas Heiningen

Momenteel is de unit IBR (industriële bouw en renovatie) van Heembouw overigens bezig met de renovatie en verbouwing van de bestaande locatie van Allseas. Hierbij worden de staalconstructie, dakplaten en sandwichpanelen gereinigd, het kantoor opgefrist en wordt de hal heringedeeld.