Home

Resto vanHarte brengt mensen met elkaar in verbinding, door samen te koken en te eten. Zo wordt eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht gebracht en bestreden. Er zijn inmiddels meer dan 50 van deze sociale buurtrestaurants verspreid over heel Nederland. Samen met de vrijwilligers van Resto vanHarte helpen de medewerkers van Heembouw de maaltijd voor te bereiden, uit te serveren en samen met de gasten te gebruiken, om zo een actieve bijdrage te leveren aan het meer leefbaar maken van de omgeving.

Algemeen directeur Heembouw Peter Lammertink: “Bij Resto vanHarte ontmoet je mensen die je in je dagelijks leven wellicht minder snel tegen het lijf loopt. Mensen die vaak onder andere omstandigheden leven en voor wie een avond bij een van de Resto’s helpt hun sociaal isolement te doorbreken. We zetten ons hier graag voor in. Ik heb zelf met een aantal collega’s een avond “proef gedraaid” bij een van de Resto’s in Leiden en vond het een bijzondere ervaring. Ik vind het mooi dat we als Heembouw met deze samenwerking kunnen bijdragen het verder uitdragen van het gedachtengoed van Resto vanHarte om plekken te creëren waar mensen elkaar ontmoeten.”

ondertekening partnerovereenkomst resto van harte
Rob Kars, Resto Vanharte (links) en Peter Lammertink, Heembouw tekenen partnerovereenkomst

Een avond bij Resto gaat onderdeel uitmaken van het “on boarding” programma voor nieuwe medewerkers van Heembouw. Verder zullen afdelingen en projectteams met elkaar avonden bij verschillende Resto’s gaan invullen.