Home

Het pand is verduurzaamd en heeft nu energielabel A. Ook het comfort is verbeterd tot comfortklasse A. Het gebouw verbruikt 40% minder energie dan voorheen en het comfort voor de medewerkers is optimaal. Dit is onder andere gerealiseerd door de toepassing van LED verlichting en klimaatplafonds. De nieuwe WKO-installatie (warmte koude opslag) zorgt er tevens voor dat het pand op een duurzame manier gekoeld en verwarmd wordt.

Duurzame maatregelen verbouwing kantoor Heembouw Roelofarendsveen

De innovatie werkomgeving zorgt ervoor dat het gebouw “groei mogelijkheden” heeft binnen hetzelfde aantal vierkante meters. Door onder meer de flexibele indeling en de open werkstructuur heeft Heembouw Architecten de workflow in het pand geoptimaliseerd. Naast de extra ruimte die is gecreëerd voor de groei van Heembouw, sluit de uitstraling van het pand nu ook beter aan bij onze kernwaarden: origineel, ambitieus, verbindend, concreet en nieuwsgierig.

Een verbouwing uitvoeren in een operationele omgeving vraagt om aanpassingen in het uitvoeringsproces. Door de inzet van overlast borden, een digitale overlastkalender en wekelijkse interne informatiestromen wisten alle collega’s wanneer er overlast zou zijn. Bij de start van de werkzaamheden is op een ludieke manier middels een EHBO-kit (eerste hulp bij overlast) over de overlast gevende werkzaamheden gecommuniceerd.

Ondertekening contract verbouwing kantoor Heembouw Roelofarendsveen
Opdrachtgever Roland van Oostrom, projectleider Daan Fredriks en commercieel directeur Durk van Loon (v.l.n.r.)

Vrijdag 29 september is het pand ook officieel opgeleverd aan de collega’s van Roelofarendsveen. Met een lekkere bak koffie, een goodiebag en een speech van Daan Fredriks (projectleider) werd het pand symbolisch weer teruggegeven aan de gebruikers, die hier een rustige en mooie werkplek hebben gekregen. Op zaterdag 7 oktober hebben de collega’s en hun familie de gelegenheid om de nieuwe innovatieve werkplekken te bewonderen.