Home

Alweer 2,5 maand geleden heeft Heembouw de productielocatie voor Applied Medical Europe opgeleverd. Een mooie zonnige dag, net als bij de ‘groundbreaking ceremony’ in april 2016. Want bouwen is een feest, maar opleveren de kers op de taart! Zeker als een project zo soepel en fijn verloopt als bij Applied Medical. Wij besteden veel tijd en aandacht aan de oplevering, want iedere klant is in onze ogen bijzonder en moet zich ook zo voelen. Vanuit deze nieuwe locatie gaat Applied Medical medische instrumenten produceren en distribueren voor de gehele Europese markt.

April 2016 – Ingraven tijdscapsule

In april 2016 hebben wij de start van dit project groots gevierd tijdens een ‘groundbreaking ceremony’. Iedereen die hierbij aanwezig was, waaronder de medewerkers van Applied, was gevraagd om een droom of wens voor Applied op te schrijven en deze in een tijdscapsule te doen. Saïd Hilal (CEO Applied Medical) heeft deze capsule samen met de burgemeester van Amersfoort (Lucas Bolsius) en de commercieel directeur van Heembouw Kantoren (Durk van Loon) ingegraven. Vanaf die dag zijn wij gaan bouwen op de wensen van mensen.

Oplevering Applied Medical in het hart van de nieuwe productielocatie

April 2017 – oplevering in het hart van de nieuwe productielocatie

Op 25 april 2017 (precies een jaar later) lag de 90 meter lange rode loper uit om onze gasten op de nieuwe locatie te verwelkomen en te leiden naar het sociale hart van het gebouw; de Town Square. Voor de gelegenheid was de ruimte omgetoverd tot feestlocatie met een groot tapijt, statafels en een bar. Hier heette Heembouw’s Durk van Loon iedereen hier van harte welkom. Hij prees de intensieve samenwerking met Applied en de uitvoeringspartners. En het feit dat we na de realisatie van het huidige hoofdkantoor in 2013, weer het vertrouwen hebben gekregen voor het ontwerp (samen met Heembouw Architecten) en de realisatie van deze productielocatie. Het project wordt als nieuwe standaard gebruikt binnen Applied wereldwijd. Een groter compliment kan je denk ik niet krijgen van je opdrachtgever.

“De Heembouw kwaliteit, wordt de standaard voor Applied Medical wereldwijd. Een groter compliment kan je niet krijgen van je opdrachtgever”

Applied Medical

En uiteraard had architect Carl Warmerdam van Heembouw Architecten, als geestelijk vader van het gebouw, een mooie persoonlijke boodschap. De vraag vanuit Applied was om een exacte kopie te maken van het eerder door Heembouw gerealiseerde kantoor, maar dan met een groter oppervlak. Carl: “Dat hebben we nadrukkelijk niet gedaan. De locatie vroeg om een andere vorm. Maar het heeft wel hetzelfde DNA; dezelfde ontwerpers en bouwer. Het is een ‘sibling’ geworden met een eigen karakter zoals elk kind een eigen karakter heeft. Het voelt vandaag dan ook alsof ik de hand van mijn dochter weggeef.”

“Het is net of ik de hand van mijn dochter weggeef!”

Carl Warmerdam. Heembouw Architecten

Na het aanbieden van een fotocollage van het bouwproces, heeft Durk de sleutel symbolisch overgedragen aan Maarten Sederel, Director Customer Services Europe. Gedurende het gehele proces was Maarten Sederel vanuit Applied nauw betrokken bij het project. Om met eigen ogen te bekijken hoe groots 27.000 m2 is, namen Carl Warmerdam en Jan van der Werf (projectleider Heembouw) twee groepen mee voor een rondleiding.

Oplevering kantoor Applied Medical sleutel symbolisch

R2D2

Met de indrukken van het gebouw nog vers op het netvlies, hebben we bij terugkomst met elkaar geproost. In het 3D-model bij de presentatie van het ontwerp, had Carl als gimmick een R2D2 ‘verstopt’. “Even kijken of ze allemaal wel goed opletten” moest Carl gedacht hebben. En dit is niet onopgemerkt gebleven, ook niet in Amerika. Als verrassing kreeg Maarten Sederel bij de oplevering een levensgrote opblaasbare R2D2! Rob van der Meer (CEO Applied Medical Europe) kreeg uit handen van Durk van Loon een impressie van de mogelijke werkplek voor CEO Saïd Hilal met uitzicht op de A28. Saïd Hilal heeft tijdens de realisatie gezegd dat als hij een werkplek in Amersfoort zou hebben, hij graag dit plekje met uitzicht op de A28 zou hebben. Op deze wens hebben wij een impressie laten maken van deze werkplek en deze impressie ook verstuurd naar zijn kantoor in Californië, samen met twee flessen champagne. Zo kon hij op afstand mee proosten op de oplevering!

Welkom in Amersfoort Applied Medical Kantoor Heembouw

Certificate of appreciation

Maarten Sederel bedankte alle betrokken partijen voor het fijne en soepele proces. Gedurende de uitvoering zijn er in het proces diverse wijzigingen geweest. Dankzij de soepele en goede samenwerking met zowel Heembouw als alle andere leveranciers, is het project op tijd opgeleverd. Dit was slechts één keer eerder gebeurd, namelijk bij de realisatie van het huidige hoofdkantoor op de Wiekenweg; ook door Heembouw. Dat het project eerst virtueel in BIM is gebouwd, heeft hier, zeker ook voor de besluitvorming, een hele grote positieve rol in gespeeld. Vanuit Applied Medical was er voor Carl Warmerdam en de belangrijke bouwpartners een Certificate of Appreciation. Deze staat nu te shinen bij ons op kantoor!

Certificate of Appreciation Applied Medical Heembouw Carl Durk

Let’s celebrate again!

Om de feestelijke dag af te sluiten waren er diverse hapjes en bij het afscheid was er voor ieder een heerlijke muffin in een speciaal voor deze dag ontworpen doosje. Hierop liepen de artist impressie en de realiteit in elkaar over. Ook voor de medewerkers van het kantoor op de Wiekenweg had ik een muffin, wel 200 stuks! Deze zijn net als bij de start van de bouw met veel enthousiasme ontvangen.

Lets celebrate again Applied Medical oplevering

In mijn ogen een meer dan geslaagde dag waarin wij als Heembouw hebben laten zien waar wij voor staan, wie wij zijn en dat we super trots zijn op het eindresultaat!#typischheembouw

En met recht, want de klant heeft ons met een klantcijfer “9” gewaardeerd.

Drone video

Hieronder een impressie van het project in vogelvlucht. Volg ons op YouTube! Binnenkort komt de eindvideo van het hele bouwproces online.