Home

Met wie zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Onze kernwaarden zijn nieuwsgierig-origineel-verbindend-ambitieus-concreet. Voor een nadere kennismaking met onze kernwaarden en de daarbij behorende principes, is het Heembouw Cultuurspel ontwikkeld. Door dit spel met elkaar te spelen, krijg je meer gevoel bij de inhoud en betekenis van onze kernwaarden in relatie tot de praktijk van alledag. Het spel bestaat uit vragen over alledaagse werksituaties, dilemma’s waar je voor gestaan hebt en persoonlijke ervaringen. Zoals bijvoorbeeld “Met wie zou je een dag willen ruilen en waarom?” Of: “Je wordt door een leverancier uitgenodigd voor een voetbalwedstrijd van Barcelona, wat doe je?” De antwoorden hierop zorgen voor interessante en leuke gesprekken over de kernwaarden, maar ook over de manier waarop je hier zelf mee omgaat. 

We hebben het spel in 2016 ontwikkeld; toen hebben we het met alle klantengroepen en de stafafdelingen gespeeld. Inmiddels worden er regelmatig nieuwe vragen toegevoegd, en wordt het spel standaard gespeeld met nieuwe collega’s tijdens de introductieperiode. Maar ook projectteams halen het nog regelmatig uit de kast. Nog los van het feit dat iedereen het heel leuk vindt op deze manier met onze cultuur en elkaar bezig te zijn, zorgt het spelen van het cultuurspel voor meer inzicht in onze kernwaarden en ons eigen handelen.

De praktijk

Hoe het spelen van het cultuurspel in zijn werk gaat, zie je in dit filmpje dat gemaakt is tijdens de klantgroepmiddag Wonen. Het is al een wat ouder filmpje, uit de begintijd van ons cultuurspel, maar het geeft een goed beeld hoe belangrijk aandacht voor de cultuur van een organisatie is. 

Cultuurmiddag Heembouw Wonen

Recente vacatures