Home

Een leuk en druk eerste jaar waarin we veel projecten hebben gedaan. Rotterdam, Wassenaar, Zoetermeer, Zaandam en Schiedam. Overal zijn we in gesprek met "onze" bewoners.

Draagvlak

Ons eerste project waarvoor we als Heembouw zelf de bewonersbegeleiding hebben gedaan, is het groot onderhoud en verduurzaming van 120 maisonnettes aan de Mathenesserweg in Rotterdam voor Havensteder.Hier hebben we 100% draagvlak verkregen. Het project is volop in uitvoering. Deze maand verwachten we hier de laatste binnenoplevering te doen. In mei 2018 zijn we hier klaar en maken we ons op voor een mooi opleverfeest.

Het project verduurzaming van 90 woningen voor woningbouwvereniging St. Willibrordusvoeren we gefaseerd per blok (3 blokken totaal) uit. Hier hebben we 3x 70% draagvlak behaald. Ook dit project is volop in uitvoering. Hier zijn we medio april 2018 klaar en ook hier sluiten we af met een opleverfeest.

Aansluitend op de afronding van het project van de 90 woningen, gaan we nog eens 38 woningen in Wassenaar voor woningbouwvereniging St. Willibrordus uitvoeren. Hier haalden we 84% draagvlak. Deze 38 woningen worden voor de bouwvak opgeleverd. Een mooie gelegenheid om de afsluiting van dit project te vieren en de bouwvakantie in te luiden.

In Zoetermeer zijn we nu volop bezig met de voorbereidingen voor de verduurzaming van 51 woningen in Vreebos Zoetermeer voor corporatie Vidomes. Hier hebben we 81% draagvlak behaald. De uitvoering start binnenkort.

In Zaandam 65 woningen aan de Westzanerdijk (bewoonde staat) en Ringweg (onbewoonde staat) in Zaandam voor Parteon. Gezamenlijk met Parteon hebben we bij de bewoners ruim 70% draagvlak behaald. Enkele bewoners konden niet in de woning blijven omdat deze compleet opnieuw gefundeerd is. Bewoners zijn (tijdelijk) verhuisd.

Het project Westzanerdijk is inmiddels met een bewonerstevredenheid van gemiddeld 8,0 afgerond.

Woonplus Schiedam heeft draagvlak gehaald voor de verduurzaming van 78 woningen aan de Alphons Arienstraat. Hier kunnen we dus ook aan de volgende fase beginnen. Het projectteam is druk bezig met de voorbereiding. Half mei starten we met de werkzaamheden. Wij doen de begeleiding tijdens de uitvoering. We hebben nauw contact met de bewonersbegeleider van Woonplus.

Blije bewoners bewonersbegeleiding Heembouw

Heel veel plezier

En dit is het werk nog maar op hoofdlijnen. Communicatie met de bewoners is onze hoofdtaak. We hebben vele (nieuws)brieven gestuurd, boekjes gedrukt, enveloppen gestickerd, digitale dossiers aangemaakt, overleggen gehad, bewoners bezocht, telefoontjes afgehandeld, mails beantwoord, blije gezichten gezien (maar soms ook boze en verdrietige), geholpen waar we konden, oplossingen bedacht, een aantal schades uitbetaald, feestjes gevierd, successen behaald (en gevierd), kerststollen uitgedeeld, mooie verhalen gehoord (en zeker ook trieste, oprechte en eerlijke verhalen), oplevercadeaus gegeven, (zorg)hotels geregeld, vakantiewoningen vrijgehouden en vooral heel veel plezier gehad.

"Gemiddeld 8,1 als cijfer voor bewonerstevredenheid"

En natuurlijk niet allemaal alleen. Hier hebben veel collega’s bij geholpen. En ook in samenwerking met de medewerkers van de diverse woningcorporaties en de vele enthousiaste en vaak geduldige en vriendelijke bewoners. Door het maatwerk dat we leveren (voor de klant en de bewoner) hebben we bewonersbegeleiding naar een hoger niveau getild. En dat is merkbaar met een gemiddeld cijfer van een 8,1 bewonerstevredenheid! Dit is zeker iets om trots op te zijn.

Iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat wij zo veel en zo goed werk konden verrichten, heel erg bedankt. Dit is nog maar de start. We gaan er nog veel mooie jaren met veel mooie projecten van maken.

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Dus ook bij Heembouw. Het is fijn om bij een bedrijf te werken dat het heeft aangedurfd dit in eigen huis te halen. Bedankt hiervoor, we hebben laten zien wat we waard zijn en gaan dit zeker voortzetten!

Meer weten over het reilen en zeilen van een bewonersbegeleider? Lees mijn blog "een dag uit het leven van een bewonersbegeleidster".