Home

Het probleem is duidelijk: u heeft meer ruimte nodig, maar een investering in een compleet nieuw pand is te groot. Financiering hiervoor is veelal lastig, aangezien ontwikkelaars pas bij 60% een GO geven. Daarbij, zoveel vierkante meters heeft u misschien ook niet nodig. En vastgoed op de balans, het is ook nog maar de vraag of u dat wilt. Huren heeft toch wel de voorkeur, zo merk ik tijdens de gesprekken die ik voer.

Alternatieve financieringsmethoden

Enige jaren terug gebeurde dat ook bij andere typen bedrijven die op zoek waren naar nieuwe bedrijfsruimte. Tijdens de crisis kregen deze bedrijven bij de bank de financiering niet rond. Wij zijn daarop samen met die bedrijven op zoek gegaan naar alternatieve financieringsmethoden. Niet met een bank, maar met investeerders, van wie de bedrijven het pand gingen huren.

Dat blijkt al jaren succesvol. De investeerders zijn blij met het courante gebouw, de betrouwbare huurder en de zekerheid voor de langere termijn. De bedrijven krijgen een gebouw op maat en houden door de huur- in plaats van koopovereenkomst veel meer ruimte over om te investeren in innovatie en de groei van hun bedrijf.

 

Een kennisintensief kantoorpand op maat en toch geen vastgoed op de balans? Het kan!

 

De juiste match vinden en maken

Vanzelfsprekend is zo’n constructie allerminst, want het kost tijd om de juiste match te vinden. Daarom beschikken wij bij Heembouw al jaren over een gespecialiseerd team dat zich hiervoor inzet. De huurder wil immers een gebouw op maat met een aantrekkelijke huur, de investeerder een goede koopsom met een zo goed mogelijk pand en huurcontract. Met onze verschillende expertises en ons brede netwerk in de investeerderswereld lukt het ons om de juiste partijen met elkaar te verbinden. Zoals voor Fresh Care Convenience, Jiffy, Briggs & Stratton en Hypsos.

Win-win voor alle partijen

Nu zijn dit voorbeelden van grote logistieke centra en bedrijfsgebouwen, maar het is net zo goed mogelijk in uw tak van sport. Op het moment dat u een eigen kantoor wilt hebben op een specifieke plek is er niet zomaar 1.000 tot 1.500 vierkante meter beschikbaar, dat weet u ook. Maar omdat wij zo bekend zijn op campussen weten wij behoorlijk goed welke andere bedrijven net zo’n behoefte hebben. En met 2, 3 of 4 bedrijven samen heeft u een heel goed verhaal naar de geïnteresseerde investeerders die wij voor u vinden.

Wij zien het vervolgens ook als onze taak om de juiste match te maken waardoor een win-win situatie ontstaat voor alle partijen. Want ja, natuurlijk wilt u dan een pand dat helemaal aansluit op uw specifieke behoeften. En ja, natuurlijk wil de investeerder een goede investering doen met mooie koop- en huurcontracten.

Het is mogelijk

Dus, wilt u uitbreiden en zoekt u een nieuwe locatie, maar komt u er zelf niet uit? Dan helpen wij u graag. Wij gaan samen met u op zoek naar de meest geschikte locatie, soortgelijke bedrijven met een soortgelijke behoefte en een passende investeerder. Vervolgens ontwerpen we een gebouw dat volledig aan uw wensen voldoet, helpen we met de totstandkoming van goede huurovereenkomsten en realiseren we de bouw ook nog eens vlot. Het kan, die passende nieuwe locatie vinden!