Home

Zo hebben we alle gebruikte materialen in ons huidige kantoor kritisch bekeken door de duurzaamheidbril. Welke materialen kunnen we hergebruiken in het ontwerp van ons vernieuwde kantoor en welke materialen kunnen we extern een tweede leven geven? Deze vragen stellen, is ze beantwoorden.En, kan ik u zeggen, dat levert verfrissende ideeën op.

Hergebruik systeemwanden Heembouw circulair bouwen

Een mooi voorbeeld van hergebruik is dat we erin geslaagd zijn om alle glazen wanden, wandsystemen en plafonddelen in ons vernieuwde kantoor een nieuwe plek te geven. Niet als een historische curiositeit, maar volledig geïntegreerd in het ontwerp, dat aansluit op onze visie op het kantoor van de toekomst. Destijds al in de ontwerpfase zo ontworpen zijn dat ze nu zonder problemen kunnen worden hergebruikt. Die manier van denken zullen we de komende jaren nog veel verder moeten ontwikkelen. Maar ik word er ook blij van als ik een collega het kantoor uit zie lopen met een stuk gebruikttapijt dat nog in uitstekende staat verkeert en hergebruikt gaat worden door een lokaal vrijwilligers-project.

Hergebruik materialen – gezonde, comfortabele werkomgeving

Dat het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen ook een unieke, kwalitatieve bijdrage kan leveren aan een werkomgeving, bewijzen onze kantoormeubelen van traptredenhout. Het zijn stoere, moderne tafels en kasten met een verhaal geworden én met een uitstekend functioneel ontwerp.

Circulair bouwen Hergebruik tafel tot traptreden

Milieubewust denken sluit comfort en een inspirerende, gezonde werkomgeving dus niet uit, het is alleen zaak om daarin afgewogen keuzes te maken. Keuzes die gebaseerd zijn op een heldere visie. We hadden de traptreden bijvoorbeeld ook kunnen hergebruiken in hun oorspronkelijke staat, als traptreden dus. Maar dat matchte niet met ons streven om een zo gezond mogelijke werkomgeving te creëren en om ons vernieuwde kantoor gelabeld te krijgen in comfort klasse A.De nieuwe trappen worden derhalve gemaakt van betere geluidswerende materialen waardoor de akoestiek in ons atrium (alias werkcafé en ontmoetingsruimte) sterk verbeterd wordt. Goed voor een rustige werkomgeving en goed voor onze gezondheid.

Met diezelfde doelen voor ogen kiezen we voor LED-verlichting van 500 tot 700 lux, klimaatplafonds, meer daglichttoetreding in het atrium en clusters met planten voor een groene beleving. Om ontmoetingen en gezonde beweging te stimuleren wordt ons vernieuwde kantoor ingericht met één centrale printerruimte en één centrale afvalverzamelplaats (gescheiden). Daarnaast krijgen we flexibele werkplekken waaraan zowel staand als zittend gewerkt kan worden. Alles wordt state-of-the art, want ook in het vernieuwde kantoor zetten we een goede Heembouw traditie voort.

Heembouw Kantoor Roelofarendsveen label A Duurzaam

We gebruiken onze kantoren ook als show- en testcenter waarin we nieuwe ontwikkelingen en technieken uitproberen om onze klanten daarover uit eigen ervaring te kunnen adviseren. Op dit moment staat er bijvoorbeeld een windmolen op ons dak en gebruiken we phase change material (pcm) als klimaatregulatie in bepaalde wanden. Het rendement van de windmolen viel tegen, deze maakt tijdens de verbouwing plaats voor zonnepanelen. De wanden met pcm blijven gehandhaafd, daar zijn we enthousiast over. Benieuwd hoe dit alles eruit ziet? U bent bij deze van harte uitgenodigd om de zonnepanelen, pcm en alle andere door ons gebruikte materialen en technieken na de verbouwing te komen bekijken. De koffie staat op onze traptreden voor u klaar.