Home

Stap 1: hoeveel m2 heeft u nodig?

Uiteraard is het allereerst cruciaal om te weten hoeveel m2 u nodig heeft. Om daar een goed beeld van te krijgen adviseren we, zeker in de logistiek branche, te starten met een procesanalyse. Mijn collega Job legt hier uit waarom dat zo belangrijk is en hoe we dat aanpakken.Gemiddeld genomen is 60% bebouwing op een kavel optimaal. Heeft u dus 5.000 m2 gebouw nodig, dan gaan we op zoek naar een kavel van ongeveer 8.300 m2.

In deze fase maken we direct ook een investeringsanalyse. Als u zoveel m2 hal nodig heeft en zoveel m2 kantoor, wat is dan voor u financieel haalbaar?

Stap 2: wat is de beste plek om te bouwen?

Waarschijnlijk heeft u al een goed beeld van in welke regio u wilt bouwen, maar wat is exact de beste plek? Kunt u beter kiezen voor Amsterdam of voor Utrecht? Voor Breda of voor Tilburg? En als u dan kiest voor Amsterdam, aan welke kant van de stad kunt u zich dan het beste vestigen? Hoe zit het met verkeersbewegingen, files?

Misschien lijkt een kortere rijafstand aantrekkelijk, maar als dit betekent dat uw vrachtwagens en/of medewerkers dagelijks in de file staan kunt u beter kiezen voor een locatie met een iets langere rijafstand zonder files. Met onze Mobiliteitsscanmaken we voor u inzichtelijk welke locaties het meest aantrekkelijk zijn als het gaat om vrachtwagenbewegingen en de reistijd van het personeel.

Mobiliteitsscan Heembouw locatie bedrijfsruimten

Stap 3: wat is beschikbaar op de plek waar u wilt bouwen?

Als u een goed beeld heeft van waar u wilt bouwen kunt u zelf via de gemeente en makelaars checken wat er beschikbaar is. Dat geeft u echter geen totaaloverzicht. U krijgt dan bijvoorbeeld geen inzicht in de beschikbaarheid van particuliere kavels of kavels die vrijkomen doordat bedrijven weggaan (deze kavels zijn veelal aantrekkelijker geprijsd). En u kunt niet makkelijk vergelijken.

  • Wat is het verschil in grondprijzen tussen de stad en de regio?
  • Wat zijn de toekomstplannen op die plek? Wie wordt mijn buurman, komen er woningen en kan dat klachten opleveren over mijn vele vrachtwagenbewegingen?
  • Pas ik in het bestemmingsplan?
  • Hoe zit het met de leges?
  • Moet de grond gesaneerd worden?
  • Wat levert de locatie mij in de toekomst op?

In onze Gronddatabankhouden wij bij welke gronden beschikbaar zijn in Nederland, zodat u snel inzicht krijgt in de mogelijkheden. Door de locaties te bezoeken krijgt u een gevoel bij de plek en kunt, mede op basis van de antwoorden op bovenstaande vragen, een top 3 samenstellen.

Stap 4: welke locatie is het meest geschikt?

Welke locatie vervolgens het meest geschikt is kunt u bepalen op basis van een schets die we maken van uw ideale gebouw op de betreffende kavels. Door de procesanalyse uit stap 1 weten we hoeveel m2 kantoor, hal en buitenruimte u nodig heeft en beschikken we al over een blauwdruk van uw ideale gebouw. Hoe kunnen we uw gebouw nu plaatsen op de kavels en wat levert dan de beste en meest efficiënte situatie op?

Hoe meer u investeert in grond die u niet gebruikt, hoe nadeliger. Kavels met rare hoeken die we geen functie kunnen geven vallen in deze fase af. We denken proactief mee, ook over zaken die op het eerste oog minder relevant lijken, maar in uw dagelijkse praktijk enorm van belang kunnen zijn. Zoals of uw chauffeurs wel over de goede schouder kunnen indraaien.

Heel visueel geven we u zo een beeld van de meest geschikte locatie voor uw nieuwe bedrijfspand. Heeft u de meest optimale locatie gekozen, dan kan het feest beginnen en gaat u met de ontwerper aan de slag.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met mij op.