Home

We snappen uw weerstand tegen verhuizen heel goed als uw kantoorpand eigenlijk te klein geworden is. Waar vindt u een nieuwe, geschikte plek, zonder dat medewerkers er heel veel reistijd bij krijgen? Bovendien: de plek waar u nu zit heeft betekenis voor uw bedrijf, het gebouw is verbonden met de geschiedenis van uw organisatie. Dat wilt u niet achterlaten.

Het is een groot dilemma. U kunt waarschijnlijk niet uitbreiden met een  aanbouw, maar een te ‘vol’ kantoor, dat wilt u ook niet. Een goede werkplek bieden aan uw medewerkers is belangrijk.

Centre Court in Den Haag

Een extra verdieping óp uw gebouw?

De kans is heel groot dat er een optie voor u is die u mogelijk nog helemaal niet heeft overwogen, namelijk uitbreiden door een extra verdieping te maken óp uw gebouw. Dit is een optie die in Nederland relatief onbekend is, maar in de meeste gevallen kan het.

Wij doen dit al jaren voor opdrachtgevers, maar merken – mede door de grond-schaarste en stijgende grondprijzen - dat steeds meer van onze opdrachtgevers nu deze mogelijkheid ‘ontdekken’.

Voor Allseas in Delft renoveren we een kantoor dat bestaat uit drie losse gebouwen van circa 15.000 m2. We verbinden de drie gebouwen met elkaar door nieuw te realiseren trappenhuizen, waarbij het middelste gebouw een glazen dakopbouw met gebogen glas krijgt.

Jaren terug al maakten we voor AUMA een optopping met een nieuwe verdieping op het bestaande kantoorgedeelte. Hierdoor kreeg AUMA 480 m2 extra vloeroppervlak, wat voor de helft als kantoor en de andere helft als kantine/presentatieruimte is ingedeeld.

En voor Bouwinvest realiseerden we onlangs een optopping op het gebouw Centre Court in Den Haag. We breidden de rechtervleugel en het middelste deel van dit iconische kantoorgebouw in het Haagse Beatrixkwartier uit met twee extra verdiepingen van in totaal ongeveer 1.800 m2. Kantoorruimte is schaars in Den Haag, zeker voor grote bedrijven. Centre Court telde 8.000 m2, door de extra verdieping telt het Centre Court nu bijna 10.000 m2.

Optopping Centre Court in Den Haag
Optopping Centre Court in Den Haag

Op heel veel plekken kan het

Omdat steeds meer bedrijven de mogelijkheid van een optopping op hun kantoor verkennen, besloten wij inzichtelijk te maken waar het mag. Wat zijn de hotspots in Nederland waar dit kan? We legden verschillende datasets over elkaar heen: bestemmingsplannen, de huidige hoogtes van gebouwen, NAP-gegevens, of het met de buurpanden kan qua daglicht et cetera. Wat bleek: op heel veel plekken is het mogelijk. Doordat wij nu beschikken over deze datakaarten, kunnen wij u direct vertellen of een optopping volgens het bestemmingsplan ook voor uw kantoor mogelijk is. Uiteraard beoordelen we dan ook meteen voor u of het constructief ook kan.

Bouwhoogte kaart Rotterdam

Techniek en architectuur gaan hand in hand

Goed om te weten: wij zijn een ontwerpende bouwer. Vanaf dag 1 gaan we dus met u én architecten om de tafel. Dat is belangrijk, want een extra verdieping realiseren op uw gebouw gaat niet alleen over de techniek, het moet ook mooi worden. Een eenheid met de rest van het gebouw alsof de optopping er altijd al heeft gezeten, of juist iets heel aparts. Vanaf de start pakken wij ontwerp en de uitvoering dus als één team op. Zodat er vanaf dag 1 zowel aandacht is voor de technische vraagstukken (indeelbaarheid, brandveiligheid, vluchtwegen, duurzaamheid, comfort) als de architectuur. Uw gebouw moet immers niet alleen letterlijk meer waard worden, u wilt ook dat het meerwaarde creëert voor de omgeving. Dat het past in de omgeving, fijn is om naar te kijken, dat het echt een plek is waar mensen willen zijn.

Optie voor uw gebouw? U weet het meteen!

Dus, zoekt u naar een manier om uw kantoor uit te breiden en wilt u weten of een optopping voor uw kantoor een optie is? Neem contact met mij op, aan de hand van onze datakaarten kan ik u meteen vertellen of het volgens het bestemmingsplan mag. Daarna kunnen wij u ook snel vertellen of het constructief mogelijk is. Grote kans dat u helemaal niet hoeft te verhuizen!