Home

De reden waarom wij veel aandacht aan goede bedrijfskleding besteden, is denk ik herkenbaar. Onze bouwplaatsen zijn ons visitekaartje naar klanten en leveranciers en onze mensen zijn het gezicht naar buiten. Daar hoort een professionele bedrijfskledinglijn bij. Het zorgt voor herkenbaarheid, versterkt onze bedrijfsidentiteit en goede bedrijfskleding draagt bij aan de veiligheid.

Specialist kan zelf beste invulling geven aan onze wensen

Afgelopen jaar waren we bij Heembouw toe aan vernieuwing van onze bedrijfskleding. Bij de keuze voor een leverancier hebben we een selectieprocedure middels prestatie-inkoop gevolgd. Op basis van de kaders van de door ons gevraagde prestatie, hebben we 5 leveranciers gevraagd hiervoor een voorstel te doen. Als specialist zijn zij immers het beste in staat invulling te geven aan onze wensen. Een inkoop methode die we bij Heembouw vaker toepassen.

Voor de selectie van leverancier en kledinglijn was een team in het leven geroepen. Hierin zaten 3 bouwplaatsmanagers, elk namens hun eigen klantgroep, 2 timmerlieden, en een vertegenwoordiging van HR en marketing en communicatie. Remy van Zanten, hoofd realisatie van de klantgroep Wonen, was de projectmanager. Anoniem hebben we de voorstellen van de verschillende leveranciers in beoordeeld, en met scores aangegeven in hoeverre het aanbod van elke leverancier overeenkwam met onze wensen.

Oude kleding recyclen tot zitbanken

Unaniem kwam hierbij leverancier Wiltec met de kledinglijn van Havep naar voren. Met het projectteam hebben we bij Wiltec in hun Udense showroom het assortiment samengesteld, de pasvorm getest, de kleuren bepaald en bekeken waar ons beeldmerk en naam het beste terug kunnen komen. Dit heeft geleid tot een uitgebreid, professioneel kledingpakket, dat aanslaat bij het gehele personeel. Bijzonder aandachtspunt daarbinnen is de speciale lijn voor onze bouwplaatsmanagers en uitvoerders. Een representatieve kledinglijn, voor de meer formele professionele contactmomenten.

Heembouw representatieve kledinglijn voor de meer formele professionele contactmomenten

Leuk innovatief detail om te vermelden is dat de oude kleding die is ingeleverd wordt gerecycled tot stoere betonlook zitbanken.

Heembouw Fashion Show

In november 2016 is de handtekening gezet tussen Heembouw en Wiltec, en begin februari zijn de kledingpakketten uitgeleverd. Dat was ook het moment waarop we onze modeshow hielden. Inmiddels wordt de nieuwe kleding met enthousiasme gedragen en is het super leuk om al die mannen in hun reflecterende jacks te zien rondstappen op de bouw.