Home

Als u voor uw bedrijfsvoering voor een belangrijk deel afhankelijk bent van transport, weet u als geen ander dat planningen vrijwel altijd (zeg maar continu) veranderen. Vrachtwagens hebben nu eenmaal te maken met de actuele verkeerssituatie en komen in files of andere opstoppingen terecht. Of kunnen onverwachts op een bepaalde route wel flink doorrijden en hebben een kortere reistijd dan verwacht.

Tijd is geld

Het gevolg is dat er gaten ontstaan in uw planning. Een vrachtwagen komt later dan verwacht, er is daardoor geen dock beschikbaar en dus moet het lossen van de vrachtwagen wachten. Of andersom, de vrachtwagen arriveert eerder dan verwacht, waardoor u nog geen team paraat heeft om te lossen en laden. Dat kost u geld. U betaalt immers wel gewoon voor die vrachtwagen die stilstaat of dat team dat moet wachten om aan de slag te kunnen.

ConnectedDC Heembouw Simacan Data Warehouse Management Systeem Control Tower

Doorlopende transportstroom mogelijk?

Doordat we al langer samenwerken met Simacan (Simacan ontwikkelde de Mobiliteitsscan en de Control Tower) wisten we dat er een manier moest zijn om dit op te lossen. Er is zoveel data beschikbaar tegenwoordig, hoe zouden we die data zo in kunnen zetten, dat u veel beter weet waar u aan toe bent? U veel efficiënter kunt werken, met een continue transportstroom? Samen met Simacan zijn we aan het ontwikkelen geslagen. We denken immers ook na over hoe we de productstromen in uw gebouw zo optimaal mogelijk met u kunnen inrichten. Dan willen we voor de productstromen buiten uw gebouw ook een bijdrage kunnen leveren.

Altijd inzicht, geen gaten meer in de planning

Het resultaat is het Connected DC: een compleet nieuwe oplossing in uw branche. Het Connected DC koppelt de gegevens van uw leveringsproces en uw distributiecentrum met real time informatie over de situatie op de weg. Doordat die gegevens continu met elkaar communiceren, weet u exact waar vrachtwagens zich bevinden en kunt u uw planning hier proactief op afstemmen. U weet dus al ruim van tevoren dat een vrachtwagen (of het nu uw eigen vrachtwagen is of van een externe leverancier) een uur vertraging heeft en kunt daar in de planning van de docks dus ook al ruim van tevoren op inspelen. Er vallen daardoor geen gaten meer in uw planning. U realiseert een doorlopende doorstroom van goederen.

Garandeert snelle doorstroom van goederen in uw supply chain - Heembouw Connected DC

Smart docks dankzij sensoren

We maken het proces vervolgens nog slimmer door uw gebouw uit te rusten met sensoren die inzicht geven in het gebruik van de docks, de toestroom van inkomende vrachten en de onderhoudsstaat van het gebouw. 
Als een vrachtwagenchauffeur aan komt rijden ziet hij daardoor meteen waar hij kan aandocken. Niet meer eerst parkeren en melden op het kantoortje dus, maar direct doorrijden naar het juiste dock. De inzet van dergelijke smart docks scheelt tijd, maar ook transportbewegingen. Daarnaast geeft het een compleet overzicht van de actuele belastinggraad voor het management van de dagelijkse operatie.

Uw concurrentiepositie verstevigen

Dat we tegenwoordig beschikken over ongelofelijke hoeveelheden data is bekend. De uitdaging zit er vooral in om die data goed te gebruiken. Dat lukt nu met het Connected DC. Daarmee werkt u efficiënter, bespaart u tijd en kosten, creëert u een veiligere situatie op uw terrein, vermindert u CO2 uitstoot en, last but not least, verbetert u uw concurrentiepositie. U werkt namelijk slimmer dan uw concurrenten, maar met het Connected DC kunt u ook uw dienstverlening verbeteren. Door de koppeling van uw warehouse managementsysteem, uw transport management systeem, real time gegevens over de situatie op de weg en andere systemen (van externen) die voor u relevant zijn, heeft u namelijk niet alleen zelf vergaand inzicht. U informeert eenvoudig ook uw klanten over het tijdstip waarop zij hun vracht kunnen verwachten.

Het Connected DC op Transport & Logistics in Ahoy

Nieuwsgierig geworden? Eind november staan we op de beurs Transport & Logistics in Ahoy en vertellen we u graag meer over het Connected DC. We geven ook meerdere lunchlezingen over deze nieuwe oplossing. Heeft u interesse, dan kunt u zich hier aanmelden. Heeft u eerder al vragen of kunt u niet naar de beurs komen? Dan kunt u mij natuurlijk ook altijd bellen of mailen.