Home

Reden 1: Verantwoordelijkheid, veelzijdigheid en innovativiteit in je werk

Wellicht wist je dit nog niet: wij zijn een ontwerpende bouwer, oftewel architectenbureau en bouwbedrijf in één. Dat is vrij uniek in de branche en maakt het werken bij Heembouw dynamisch en veelzijdig. Als architect weet je zeker dat wat je ontwerpt ook daadwerkelijk wordt gebouwd en aan de bouwkant ben je dus al vanaf het allereerste begin bij een project betrokken.

“Bij Heembouw Architecten krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, je bent van eerste initiatief tot aan oplevering betrokken. Dit raakt alle facetten van het bouwproces, en maakt het werk veelzijdig.” Inge Kneppelhout – Reijnen, ontwerpmanager Heembouw Architecten

We hebben allemaal invloed op de kwaliteit en het proces. Er is geen wij-zij tussen ontwerp en uitvoering. Samen goede oplossingen bedenken staat centraal. Met de kansen waar we voor staan in de bouw is dit ook nodig. Dus houden we ons uiteraard bezig met natuurinclusief ontwerpen, parametrisch ontwerpen, circulair bouwen, houtbouw en alle andere ontwikkelingen die spelen in de branche. Met ons team van 8 innovatiecoaches zien we er ook op toe dat we vooruit blijven kijken, nieuwe dingen blijven ontdekken, blijven experimenteren. Dus heb je een idee bij Heembouw? Gaan we mee aan de slag!

Heembouw plek waar mensen willen zijn

Reden 2: De cultuur en stabiliteit van een familiebedrijf, mét veel doorgroeimogelijkheden

Heembouw is een stabiel, financieel gezond familiebedrijf met een heldere visie voor de lange termijn. Ik omschrijf onszelf ook wel als een commercieel bedrijf met een sociaal hart. We willen mét elkaar slagen en we willen dat ménsen slagen. Het samen doen staat altijd centraal. Met 300 medewerkers zijn we bovendien groot genoeg om veel ruimte te bieden voor doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling en klein genoeg voor dat warme, veilige familiegevoel. Bovendien zijn wij onlangs uitgeroepen tot beste werkgever in de bouw én van Nederland. Als dat geen mooi bewijs van onze teamspirit is!

“We zijn bij Heembouw nieuwsgierig, origineel en ambitieus en we doen dit op een verbindende wijze…iets dat ik als mens heel erg prettig vind.” Angelo Marengo , senior plancoördinator

Reden 3: Betrokken en bevlogen collega’s (juist ook in coronatijd)

Een fijn team en een goede werksfeer, dat zijn absoluut voorwaarden om het naar je zin te hebben in je werk. We doen bij Heembouw jaarlijks een medewerkersonderzoek en ongelofelijk maar waar: zelfs in deze coronacrisis namen de passie en trots bij Heembouw toe. Dat zegt veel over de kracht van ons team. Onze meest recente cijfers:

  • Bevlogenheid: 8,2
  • Betrokkenheid: 9
  • Tevredenheid: 8,4
  • Werkgeverschap: 8,5


Opdrachtgevers geven ons overigens ook hoge beoordelingen. Gemiddeld krijgen we een 8,3. Het is ook gewoon echt heel fijn werken hier, met elkaar én met klanten.

Reden 4: Een heel zorgvuldig sollicitatietraject en meteen een vast contract

Wat je natuurlijk niet wil is je huidige baan opzeggen, ergens nieuw beginnen en er dan achter komen dat het geen match is. Daarom hebben wij een heel zorgvuldig selectietraject. Uitgangspunt daarbij: waar ligt jouw kracht en hebben wij een plek waar we jou in die kracht krijgen? Natuurlijk vindt een van die gesprekken plaats op het kantoor waar je gaat werken, ook in deze tijd. We zouden je nooit aannemen zonder je de kans te bieden je toekomstige werkplek te beleven (helemaal omdat ze zo gaaf zijn, hier lees je hoe we ook voor onszelf, net als voor onze opdrachtgevers, plekken creëerden waar we willen zijn).

Dankzij dit zorgvuldige selectietraject hebben we het vertrouwen je meteen een vast contract aan te bieden. De kans dat we geen match zijn is miniem, onze uitstroomcijfers bewijzen dat. Het aantal medewerkers dat bij ons binnen een jaar weer vertrekt is nihil.

Overigens zijn onze andere arbeidsvoorwaarden óók heel goed, kijk maar eens bij onze vacatures.

Reden 5: Een (prijswinnend) warm welkom

Vanuit huis achter een scherm aan een nieuwe baan beginnen… heel begrijpelijk als je daar tegenop ziet. Wij maken er tóch een feest van. Sowieso besteden we heel veel aandacht aan hoe we je ontvangen. We wonnen mede vanwege ons zo goede inwerkprogramma zelfs een Cobouw Award.

We nemen alle tijd. Je doet interviews met collega’s, bezoekt bouwplaatsen, doet mee aan introductieworkshops, luncht met de directie en speelt met collega’s Heembouw’s eigen Cultuurspel vol vragen om elkaar beter te leren kennen. Iedereen maakt tijd voor je vrij, hoe vol de agenda op dat moment ook is. We weten immers allemaal hoe het voelt. Stonden ooit in jouw schoenen toen we zelf aan onze nieuwe baan bij Heembouw begonnen.

Was het allemaal anders in coronatijd? Zeker. Is het daardoor geen fijne start? Zeker niet, vertelt Fioran Filippi die op 1 april 2020, tijdens de start van de eerste lockdown, als BIM engineer bij Heembouw aan de slag is gegaan.

“Het is hier een welkome start. Ik voelde, ondanks thuiswerken, heel erg de verbinding met andere starters, het bedrijf en mijn nieuwe collega’s. Zo kreeg ik ook de mogelijkheid om 2 dagen op kantoor te werken, waardoor het inwerken makkelijk ging. Starten bij Heembouw was voor mij, ook in coronatijd, een goede keuze.”

Kennismaken?

Eigenlijk kan ik zo nog wel even doorgaan en reden 6, 7 en 8 opschrijven. Maar misschien is het wel veel leuker als we gewoon eens kennismaken. Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Heembouw? Ben je benieuwd wat wij je allemaal te bieden hebben? Ben je wel nieuwsgierig, maar twijfel je of dit voor jou een goed moment is om van baan te veranderen? Bel mij, mail mij of stuur mij een appje, dan neem ik op een moment dat het jou goed uitkomt contact met je op. Of als je ons online  wat beter wil leren kennen, kijk dan eens op onze werkenbij-pagina, daar vind je ook onze vacatures.    

Hopelijk tot snel!