Home

We zijn te gast bij Eneco World in Rotterdam. Alles staat klaar om onze gasten te ontvangen. Ik breng als razende reporter verslag uit van deze dag en sta samen met Hidde van InhouseFilming voor de groengevel van Eneco.

15.00 uur, klaar, actie

We lopen naar binnen waar iedereen al staat te wachten. Een grote opkomst geeft aan dat er behoefte is aan een Young Heembouw waar ruimte is voor Leren, Laten Zien en Leuk!. De lancering begint. Iedereen kijkt uit naar wat er gaat gebeuren.

En dan… 3… 2…. 1… Get ready for the launch! Eerst een warm welkom door Thom Bakker en met onderstaande video was het zover; Young Heembouw is een feit!

Gelijk verder naar de mooie presentatie van Marcel Boltjes van Eneco. Hij neemt ons mee in Eneco World; met welke gedachte is het gebouw ontworpen en hoe draagt het gebouw bij aan de filosofie; samen gaan we voor duurzaam. Na een korte maar krachtige presentatie krijgen we een rondleiding door het gebouw. Een gebouw waar duurzaamheid centraal staat; de gevel herbergt zonnepanelen, er is een geavanceerde warmte-koudeopslag en er wordt 100% klimaatneutraal gewerkt. Door de toepassing van flexibele werkplekken en Het Nieuwe Werken (HNW) heeft Eneco 40% minder vloeroppervlak nodig en stoten zij minder CO2 uit. Een inspiratie voor onze jonge collega’s, zij zagen in de praktijk wat HNW oplevert, hoe ontmoetingsplekken optimaal worden ingezet en hoe duurzaamheid ook op een andere manier ingezet kan worden. Denk hierbij aan een fijn binnenklimaat door het toepassen van groengevels, veel zonlichtinval en goede faciliteiten. Een plek waar mensen graag werken.

Hoi, wie ben jij?

Na de rondleiding komen we terug bij het Eneco Café. We gaan kennismaken met elkaar, want door de verschillende vestigingen ken je helaas niet iedereen persoonlijk. Daarnaast werken er ook 100 jonge mensen onder de 36 jaar bij Heembouw! Dat is bijna 40% van de organisatie! Ik heb kennis gemaakt met Dennis Flipsen, Werkvoorbereider in Breda, en Rodger Rampursad, Plancoördinator in Roelofarendsveen. Toch leuk om elkaar te leren kennen. Én het bevordert de samenwerking. Aan een persoon die je kent zal je sneller en makkelijker info vragen. Naast Leuk! was ook Leren hier een belangrijk onderdeel.

De klapper van de dag

Als afsluiter was Futurist en Trendwatcher Richard van Hooijdonk uitgenodigd om een lezing te geven. Inspireren en laten zien wat de nabije toekomst ons gaat brengen was het doel. En dat heeft hij gedaan!

Om met de woorden van Richard van Hooijdonk te spreken: “Wij als jonge generatie zijn de toekomst en groeien mee met de nieuwste technologieën en mooiste innovaties. Laten we hier dan ook gebruik van maken en toepassen binnen de organisatie. En misschien betekent dit wel dat er (meer) jonge mensen in het management moeten komen om de nieuwe innovaties onder de aandacht te brengen, want wij zijn de generatie die gaan zorgen voor verandering.”

Dat willen we met Young Heembouw gaan stimuleren. Laten zien wat we waard zijn en samen een plek creëren waar we graag willen zijn. Lijkt mij een puik plan!

Ben je benieuwd naar de videoverslag van de lancering? Bekijk dan onderstaande video!

Young Heembouw

Young Heembouw staat voor binden, boeien en talentontwikkeling. Young Heembouw is een club van (100!) startende professionals die via jaarlijkse evenementen de mogelijkheid wordt geboden om de (directe) collega’s beter te leren kennen, het netwerk te verbreden en zorgt voor verdere ontwikkeling. De jong professionals zijn de toekomst en daar investeert Heembouw graag in. De evenementen worden door en voor alle Heembouwers tot en met 35 jaar georganiseerd. En wie weet beter waar je behoefte aan hebt... Juist, jijzelf.

Kom erbij!

Wil jij ook bij het volgende evenement zijn? Check dan onze vacatures of verras ons met een open sollicitatie en misschien maken wij de volgende keer wel kennis met elkaar.