Home

Leren, leren en nog eens leren.

Toen ik jong was, was ik ervan overtuigd dat wanneer ik eenmaal gestudeerd had, ik eindelijk klaar was met leren. Waarschijnlijk was ik niet de enige. Nu ik ouder (en hopelijk ook wijzer) ben, weet ik dat het niet zo werkt in het leven. Wil je bij blijven, moet je blijven leren. Dit geldt gelukkig niet alleen voor je werk, maar denk ook maar eens aan de nieuwe technieken. Ik weet nog dat wij thuis 1 telefoon op de gang hadden staan, die zat vast aan een draadje welke uit de muur kwam. Tegenwoordig weet de jeugd niet beter dat een telefoon in je broekzak zit. Het kan verkeren. Wanneer je hier niet mee leert om te gaan, doe je bijna niet meer mee in deze tijd. Zo ook de komst van internet. Alles is binnen handbereik. Met 1 druk op de knop heb je de hele wereld aan je voeten, mits je de knop juist weet te bedienen. Dit moet je leren.
Soms gaat leren vanzelf, soms moet je er meer voor doen.


BIM

Zoals uitmijn eerdere blogsook wel blijkt, ben ik in mijn werk veel met BIM bezig. Betrokken in de organisatie met de ontwikkelingen die wij op het gebied van BIM doorvoeren. Zo ook onze meest recente ontwikkeling: de introductie van een nieuwe functie in onze organisatie: De BIM Engineer.

De BIM Engineer gaat een belangrijke rol spelen in het bouwen van het prototype. Het kennisniveau moet enorm zijn, niet alleen verstand van de digitale technieken, maar ook nog eens parate kennis hebben en beschikken over voldoende communicatieve vaardigheden. Bij BIM draait het namelijk ook nog eens om samenwerken.

BIM engineers Heembouw Piet en Berry virtuele uitvoerders
Piet en Berry aan het werk met BIM

Trots

Trots ben ik dan ook op mijn 2 collega's Piet en Berry. Zij komen vanuit de bouw (uitvoering) en laten zich dit jaar omscholen tot BIM Engineer. Een enorme sprong in het diepe voor deze 2 heren. De vertrouwde omgeving inruilen voor een volledig nieuwe, onbekende omgeving, waar de exacte invulling van de functie de komende jaren ook nog vorm moet krijgen. Aan alle kanten onzeker, maar zeker is dat we niet zonder kunnen in de toekomst. Een uitdaging van formaat! En wat mooi dat we binnen onze organisatie in staat zijn deze kansen te zien en ons personeel de ruimte bieden om deze omscholing te omarmen en juist ook te stimuleren.

Zichtbaar zijn lukt dus alleen als je ook zichtbaar wilt zijn. Steek je hoofd boven maaiveld uit en waag de sprong in het diepe. Zonder te vallen kun je niet opstaan en zonder opstaan kun je niet opvallen!

Mijn advies dus aan een ieder: Durf te veranderen, daar waar dat mogelijk is, en wees niet bang om af en toe te vallen.