Home

Het plan voor de energetische verbetering van de woningen is samen met Heembouw Architecten tot stand gekomen. De appartementen zijn voornamelijk op het gebied van ventilatie en isolatie aangepakt, waarbij er wordt toegewerkt naar een gasloze toekomst (2050). Ook hebben de flats een frissere uitstraling gekregen. De werkzaamheden zijn in bewoonde staat uitgevoerd.

In maart 2020 schortte Heembouw de binnen werkzaamheden tijdelijk op in verband met de corona pandemie. Er werd een corona protocol opgesteld, waarin staat beschreven hoe de regels van het RIVM op de bouw in de praktijk gebracht kunnen worden. Met name bij woningrenovatie in bewoonde staat, vraagt dit om extra aandacht en hygiënemaatregelen. Na versoepeling van de maatregelen vanuit de overheid, is bij de bewoners geïnventariseerd of de werkzaamheden, met inachtneming van de extra maatregelen, weer opgestart konden worden. Zo konden de werkzaamheden vanaf juni weer worden opgepakt. Ondanks deze onvoorziene vertraging wist Heembouw de werkzaamheden toch volgens de oorspronkelijke planning af te ronden.

(Bovenstaande foto is gemaakt voor de uitbraak van de pandemie.)

Bewoners geven Heembouw rapportcijfer 8,3!

De bewoners zijn blij met het resultaat. Na afronding van de werkzaamheden in de woningen, werd hen middels een enquête gevraagd hoe tevreden zij zijn over de uitvoering van de werkzaamheden door Heembouw. Gemiddeld geven de bewoners Heembouw maar liefst een 8,3 voor de uitvoering van de werkzaamheden en het eindresultaat.

Havensteder werkt aan het verduurzamen van in totaal 3.500 woningen uit haar bezit. Heembouw is één van de vier verduurzamingspartners waarmee Havensteder samenwerkt om deze opgave te verwezenlijken.