Home

Heembouw realiseert de nieuwbouw naar een ontwerp van Heembouw Architecten. Bij de feestelijke start bouw waren Heembouw Architecten, Heembouw en haar belangrijkste strategische partners eveneens aanwezig, om gezamenlijk met Plieger en burgemeester Eenhoorn een toast uit te brengen op een voorspoedige bouw.

Feestelijk startsein bouw distrbutiecentrum Plieger Amstelveen

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal.Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie,18 toonzalen en 61 express afhaalpunten in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan o.a. installateurs, loodgietersbedrijven, detaillisten en bouwmarkten.

In het nieuwe distributiecentrum brengt Plieger meerdere activiteiten samen op één plek. De totale oppervlakte van het nieuwe pand omvat ca. 1.300m² kantoor en 7.500 m² logistieke hal. Gebaseerd op de beoogde groeiambitie van Plieger, houdt het bouwplan tevens rekening met een toekomstige uitbreiding.

Heembouw Architecten maakte het ontwerp met aandacht voor duurzaamheid. Een dubbele gevel van strekmetaal, dat dient als zonwering. Hierdoor wordt warmteopwekking tegengegaan, minder energie verbruikt en daarmee CO2 uitstoot gereduceerd. Het gebouw is volledig gasloos, met hoogwaardige isolatie van de gevel waaronder triple glazing, CO2 gestuurde ventilatie en het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Heembouw levert de nieuwe huisvesting voor Plieger medio juni 2019 op.