Home

Na een warm welkom door Durk van Loon (commercieel directeur Heembouw Kantoren) kregen de wethouder Daan de Haas, Burgermeester Gert-Jan Kats en kinderburgermeester Quinty Kalmeijer witte veiligheidslaarzen, helmen en overjassen aan. De kinderburgermeester heeft samen met de burgermeester een tekst gezet op de heipaal; ‘Nieuwe herinneringen, 30 mei 2018’. De wethouder kreeg de eer om de paal de grond in te slaan. Daarna is samen met de genodigden getoost op de fysieke start van de bouw.

v.l.n.r. Kinderburgermeester Quinty Kalmeijer, Burgermeester Gert-Jan Kats (met rode verf) en wethouder Daan de Haas

Heembouw is in april begonnen met de demontage, oogsten en slopen van het voormalige gemeentehuis. In week 21 is de start gemaakt met de fundering. Voor de bouwvak is volgens planning het nieuwe casco gereed zijn.

Het nieuwe gemeentehuis wordt energieneutraal, circa 3.500 m2 en zal drie verdiepingen hoog worden. Het nieuwe gemeentehuis voegt vier locaties binnen de gemeente samen tot één locatie aan het Raadhuisplein. Door de centralisatie bevinden zich in de toekomst de raadsactiviteiten, publiekszaken, trouwlocatie en ambtelijke organisatie onder één dak.

Impressie nieuw gemeentehuis Zuidplas