Home

De nieuwe fabriek wordt gebouwd vanwege de grote groei die het bedrijf doormaakt. Commercieel directeur Kilian Spek: “Om de klant goed te bedienen en de kwaliteit en flexibiliteit te kunnen blijven waarborgen, is de uitbreiding van 8.000m2 noodzakelijk.” Het bedrijf produceert zelf geen eigen merk diergeneesmiddelen, maar ontwikkelt en produceert diergeneesmiddelen voor derden in opdracht. Met de uitbreiding kunnen in de toekomst meerdere nieuwe productielijnen worden opgezet. De uitbreiding omvat onder andere een nieuwe steriele ruimte ofwel de cleanroom van 2.500 m2, die wordt ingericht door Kropman Installatietechniek. Heembouw Rotterdam is verantwoordelijk voor de bouwkundige opgave.

Het huidige kantoor en fabriek Produlab Pharma - Bron afbeelding: Produlab Pharma

Groei

De huidige fabriek is in 1996 gesticht en heeft, door de groei van de organisatie, inmiddels een oppervlakte van 9.000m2. Produlab Pharma heeft nu 8 productielijnen waar alleen vloeibare geneesmiddelen worden gemaakt, het specialisme van het bedrijf. Spek: “We bieden klanten producten aan van minimaal 1 liter tot maximaal 2.000 liter. Doordat wij werken met vaste klanten en divers kunnen produceren zijn wij flexibel en kunnen relatief snel leveren. Als één van de laatste veterinaire aseptische loon productiebedrijven in de pharma sector in Nederland, is dat een unicum. Ook bieden wij de mogelijkheid om producten verkoop-klaar te verpakken. De klant stuurt ons de order en krijgt een compleet product opgestuurd.” De eindproducten worden wereldwijd verkocht, 75% hiervan is bestemd voor de gereguleerde Europese Markt. Buiten de EU worden landen als Canada, Australië, Zuid Korea maar ook Afrika en het midden Oosten bediend.

Eén van de huidige productielijnen van Produlab Pharma - Bron afbeelding Produlab Pharma

Personeel

Produlab Pharma heeft op dit moment 120 medewerkers in dienst. Spek: “Voor de nieuwe fabriek zijn er 40 tot 50 nieuwe medewerkers nodig. We hebben al een paar vacatures kunnen invullen, maar zijn nog steeds op zoek naar gespecialiseerde en gemotiveerde collega’s die het bedrijf willen versterken.” Het grootste gedeelte van de medewerkers komt nu uit de regio.

Het huidige lab van Produlab Pharma - Bron afbeelding Produlab Pharma

Operationele steriele omgeving

Het nieuwe complex wordt in september 2019 opgeleverd. Dan volgt er een proces van valideren en kwalificeren van de cleanroom. In Q1 2020 worden de eerste producten van de nieuwe productielijn verwacht. Spek: “We gaan eerst alles gereed maken voor 1 nieuwe aseptische productielijn, indien nodig kunnen we in de toekomst opschalen. We hebben hier bij het ontwerp al over nagedacht samen met Adcom 2000 Architecten en Ingenieurs. We voelen ons thuis in Raamsdonksveer en willen binnen het nieuwe complex kunnen groeien. Daar is nu de mogelijkheid toe.”

Bouwteam

Kropman Installatietechniek bouwt in samenwerking met Heembouw Rotterdam de nieuwe fabriek. Produlab Pharma wordt bijgestaan door Gebouwpartners adviseurs. Het ontwerp is gemaakt door Adcom 2000 Architecten en Ingenieurs, dat ook het huidige kantoor van Produlab Pharma in Raamsdonksveer heeft ontworpen.