Home

World-class Workplace

Het World-class Workplace (of ook wel het Beste Werkgevers-) label wordt toegekend aan organisaties die op werkgeverschap en employee Net Promotor Score (eNPS) boven de benchmark van een bepaald land of de globale benchmark scoren. Heembouw scoort met een 8,5 ruim boven de benchmark van Nederland, die op 7,3 ligt, en laat hiermee zien een eersteklas werkgever te zijn met extreem tevreden en bevlogen medewerkers. Hiermee is Heembouw de beste werkgever (de beste World-class Workplace) van Nederland.

Betrokken en bevlogen medewerkers

Heembouw laat elk jaar een medewerkersonderzoek uitvoeren door Effectory. De resultaten uit het meest recente onderzoek, dat in het voorjaar van 2021 is gehouden, leverde deze hoge score op. HR manager Nienke Schilstra: “De Beste Werkgever-score is een belangrijke erkenning voor onze teamspirit en betrokkenheid. We zien dit als een teamprestatie van de hele organisatie. Binnen Heembouw kijken wij vooral naar de score (en feedback) op bevlogenheid en betrokkenheid van onze mensen, omdat dit iets zegt over hoe goed mensen op hun plek zitten bij Heembouw.

Betrokkenheid gaat over de verbinding die je met de organisatie ervaart. Bevlogenheid gaat over de energie en plezier in je werk. We geloven dat het essentieel is dat mensen hun werk supergaaf vinden (bevlogen) en dat ook graag bij Heembouw doen (betrokken). Voor betrokkenheid scoren we maar liefst een 9,0 (vorig jaar 8,9) en voor bevlogenheid een mooie 8,2 (vorig jaar een 8,1). Dat onze mensen enorm betrokken zijn, zie je trouwens ook terug in de hoge respons op ons medewerkersonderzoek: meer dan 97% van onze collega’s hebben aan het onderzoek meegedaan.”

Hoe word je de beste werkgever van Nederland?

Over Effectory

Effectory is bijna 20 jaar geleden gestart met het in kaart brengen en belonen van goed werkgeverschap. We verzamelen de feedback en ideeën van medewerkers en helpen organisaties om zichzelf daarmee te verbeteren. Jaarlijks werken we voor ruim 1200 organisaties in meer dan 90 landen. Je vindt ons in Amsterdam, München en Kaapstad.

Wil jij ook werken bij de Beste Werkgever van Nederland? Bekijk onze vacatures.

Recente vacatures