Home

VSVK Infra techniek is leverancier op de inframarkt van zowel personeel als materieel. De nieuwe huisvesting bestaat uit twee gebouwen met een kantoor van 1.000m2 kantoor en 9.500m2 aan bedrijfsruimte met een werkplaats en stalling. Tussen beide gebouwen bevindt zich, uit het zicht van de openbare weg, in het middengebied de logistieke zone. De moderne werkplaats krijgt een innovatieve prefab stalen smeerput, waar VSVK Infra techniek het materieel zelf gaat onderhouden.

Impressie nieuwbouw VSVK Infra Techniek ontworpen door Heembouw Architecten

Duurzame nieuwbouw maakt groei VSVK mogelijk

De nieuwe locatie wordt volledig gasloos, heeft een warmtepomp voor koeling en verwarming, en het complex wordt voorzien van zonnepanelen. Dit kan in de toekomst verder worden uitgebreid. De toepassing van groen op het kavel, hout in de gevel en diverse beukenhagen en leilindes op de perceelgrenzen, brengen extra kwaliteit in het gebied. Het gebouw krijgt o.a. door deze duurzame maatregelen een groencertificaat en een GPR-score van 7. VSVK Infra techniek kan met deze nieuwbouw de toekomstige groei van het bedrijf verder vorm geven. Dit maakt het complex toekomst klaar.

Van eerste schets tot oplevering in 14 maanden

Heembouw en haar architectenbureau Heembouw Architecten hebben in een recordtijd van 5 maanden het volledige ontwerp gemaakt en de omgevingsvergunning verkregen. Dit was mogelijk door intensieve samenwerking met VSVK Infra techniek en een proactieve houding van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; zo is de omgevingsvergunning in 4 weken beoordeeld en verstrekt. De bouw is deze week gestart en word in januari 2021 opgeleverd, waarmee het project een doorlooptijd heeft - van eerste schets tot ingebruikname - van 14 maanden. Een topprestatie van alle partijen!

“Dit is echt een topprestatie,” aldus Durk van Loon, directeur Heembouw Kantoren, “en alleen mogelijk doordat wij als ontwerpende bouwer dit soort huisvestingsvraagstukken van onze klanten met ons eigen architectenbureau Heembouw Architecten als één team, ontwerp, ontwikkeling en realisatie gezamenlijk, aanpakken.”