Home

Voorverhuurd aan FOX Global Logistics

De ontwikkeling, gelegen in Berkel en Rodenrijs, is geïnitieerd door Heembouw en is speculatief verworven door Aviva Investors, namens een van haar klanten. Het object werd voorafgaand aan voltooiing volledig voorverhuurd aan Fox Global Logistics voor een huurperiode van 10 jaar. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het hoogwaardige ontwerp van dit DC.

Moderndistributiecentrum

Het distributiecentrum heeft een totale oppervlakte van circa 20.250 m2, bestaande uit een magazijn van circa 17.500 m2, 700 m2 kantoorruimte en een mezzanine van 2.050 m2. Begin september 2020 is gestart met de heiwerkzaamheden, en eind maart 2021 is dit distributiecentrum gereed voor ingebruikname. Het gebouw voldoet aan alle kwalificaties die je van een modern warehouse mag verwachten en beschikt na oplevering over een BREEAM Very Good certificering.

Strategische locatie

Dit distributiecentrum biedt Fox Global Logistics de ruimte om de huidige én toekomstige groei op te vangen. Het Business Park Oudeland is een strategische locatie voor de huurder omdat het profiteert van connectiviteit met lokale en internationale distributiehubs, waaronder de nabijgelegen luchthaven en haven van Rotterdam. De verlenging van de A16 in 2025 zal de bereikbaarheid verder verbeteren.

Speculatieve ontwikkeling

Adrien Beuriot, Head of Asset Management Continental Europe, bij Aviva Investors: “We zijn verheugd met de voltooiing van dit pand, dat zich in een van Europa's meest gevestigde logistieke knooppunten bevindt. De voorverhuur van deze speculatieve ontwikkeling aan een kwalitatief goede huurder bewijst zijn sterke ligging en is goed in lijn met onze algemene investeringsstrategie.”​

Bij deze transactie werd Aviva Investors geadviseerd door Industrial Real Estate Partners, Cushman & Wakefield en DLA Piper.